Kedves Ungár Klára!

Kedves Ungár Klára!

Úgy érzem, tegezhetlek, feljogosít ez a nexus, ha te nyíltan és simán lefasisztázol, csak azért, mert nem úgy gondolkodom, ahogyan te. Hála az égnek, mondaná erre drága nagyanyám, Isten nyugosztalja, szerencsére nem kellett megérnie mi lett belőled, amikor negyed századdal ezelőtt a fiatal és demokrata énedet becsülte.

Írtál, s mivel volt gyerekszobám, erre válaszolnom kell.

Te sem raktad borítékba soraidat, amit nekem, s a hozzám hasonlóan, önmagadhoz mérvén másképp gondolkodóknak címeztél közösségi oldaladon, én sem csomagolom be a választ, legyenek egyenlőek a feltételek. Azzal a különbséggel, hogy én igenis magamra vettem a megállapításaid, a válasz viszont nem általánosítva küldöm azoknak, akik holdudvarodba tartoznak. A válasz neked szól, ez a te inged lesz.

A tisztánlátás kedvéért előbb felidézném kedvesnek, visszafogottnak és intelligensnek nem mondható, általad s követőid szintjén biztos humorosnak, bátornak és igazi megmondónak tartott mondataidat. Lássuk csak, pontról pontra. Ha megengeded, egyenként válaszolnék felvetéseidre!

Azt írtad április 17-én este, nem sokkal éjfél előtt egy bejegyzésedben a kórházi ágyak járványveszély miatti felszabadításáról, hogy aki ezzel egyetért, az hülye és fasiszta. Hülyének lenni nem rossz. Ha meg te tartod magad normálisnak, az egyenesen kitüntetés, és felemelkedés, igenis én hülye akarok lenni ott, ahol te, aki lefasisztázol bárkit is, demokratának és liberálisnak tartod magad. A demokrácia lényege, bármit tehetsz és mondhatsz, míg azzal nem taposol bele másokba.

Ergo, aki fasisztázik az már alapból nem felel meg ennek a több ezer éves múltú követelménynek. Bevallom, kicsit nehéz is fasisztáskodnom, ajvé, töröltem is a telefonomból az összes izraelita, roma ismerősöm számát, a gyerekem anyjával együtt.

Azt mondod, a kiürített kórházak nem is koronavírusosoknak, hanem hadi sérülteknek kellenek vagy börtön lesz belőlük. Jézusom! Jövőbe látsz? Háború lesz? Vagy te készülsz véres csatára? A következő fokozat az lesz, hogy az 1970-es évek dél-amerikai katonai diktatúráit alapul véve majd a stadionokat nevezed ki gyűjtőfogháznak, meg titkos temetőnek? Ismered azt a mondást, hogy az a rossz, aki rosszra gondol? Láttál már börtönt? Tudod mik az alapvető, különös ismertetőjegyei? Nem kell válaszolnod, tudod a választ te is, csak ugye olyan jól hangzanak ezek a szavak, hogy hadirokkant, meg börtön, bekenve ezek bűzével másokat.

Ja, persze, a hülye fasisztákat, majdnem elfelejtettem…

Hírdetés

Folytatod: Én, mi, akik másképpen gondolkodunk mint te, szabadjára akarjuk engedni a járványt!

Állj! Tehát korábbi szavaid felidézve náci tett a kórházak logisztikai, járványvészre való felkészítése. Meg a járvány szabadon engedése is. El kéne döntened melyik, mert aki szabadon akarja engedni a vírust, az nem készíti fel erre az egészségügyi ellátást, hanem ördögi szarvakat, patát és farkat növesztve nézi, hogy vonul át a vész a végeken, majd a fővárosban is. Budapesten direkt azért, hogy a kór megbüntesse azokat, akik szerinted a korral haladva rád szavaztak. Tehát a kormány először vidéken megfertőzi és kinyírja – idézlek: hulljanak csak – a szerinted biztos és manipulálható támogatói bázisát, majd a főváros népét is. Érdekes gondolat.

Mikor is írtad, éjfél előtt? Nem vagyok rossz ember, biztos nagyon fáradt voltál már, ez a bezártság, ez a karantén, egyedül otthon, magány, pálinka, megértelek…

Folytatod: A statisztikák azért rosszak, mert egy fáradt miniszteri számoló elírta az adatokat. Na, érdekes, mintha egy kis szimpátia nyomait vélném felfedezni benned, kiállsz egy fáradt, kormányhű, miniszteri tisztviselő mellett? Klári, te tényleg menj el orvoshoz! A Városmajor környékén van egy jó pszichológus, biztos fogad.

Most is, hiszen az a te rendelőd, bár csak menedzserként értesz az orvosi tudományok gazdasági részéhez, pontosabban erről van papírod. Újpesten egy olyan intézmény vezetését bízták rád a haverok – érdekes, a te oldaladról ez nem bűn –, amit remek alapokra helyezett az elődöd. Hogy nem igazán értesz ehhez? Mert? Mihez értesz? Persze arrafelé ez nem gond, a IV. kerületi médiát is átvehette egy tévés felhőtologató meg egy véres szájú egykori kurucinfós!

Kedves Klára!

Te, mint az Újpesti Szakrendelő ügyvezető igazgatója, a Momentum, az LMP és a DK bábja, sem politikusok által delegált szakértőként, sem egy egészségügyi intézmény vezetőjeként, sem magánemberként nem engedheted meg magadnak ezt a stílust. Egy körülménnyel magyarázhatóak a soraid: Hétvégén, pénteken, késő este írtad a bejegyzést, lehet, hogy előtte már oldottad valamivel a hétközben összegyűlt feszültséget.

Végh Attila – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »