Kecskemét újra az ukránoktól hangos: most egy temetőt vertek szét

Kecskemét újra az ukránoktól hangos: most egy temetőt vertek szét

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, aki több sírt is szétvert a helyi temetőben.

A rendőrségi közlemény szerint az elkövetőt, egy 24 éves ukrán nőt még a temetőben elfogták az egyenruhások, miután kedd délután bejelentést kaptak arról, hogy több sírt is megrongált.

A nyomozás adatai szerint az ukrán állampolgár négy sírban tett kárt.

Temetőrongálás
police.hu

Hírdetés

Volt, amelyiken a virágokat, valamint a mécseseket törte össze és dobálta szét, de akadt olyan nyughely is, ahol a síremlék kőből készült elemeit törte össze.

Kecskemét és az ukrán állampolgárok kapcsolata az utóbbi időben pezsgéséről hírhedt: mint beszámoltunk róla, az önkormányzat százmillióiból és a kormány szintén több százmilliós támogatásából egy új lakópark közvetlen szomszédságában fekvő egykori laktanya épületeit sorra újítják fel, hogy azokban külföldi vendégmunkások élhessenek (az ügy kezdetéről itt, az újabb szállóról itt, a fideszes holdudvar üzleti hasznáról pedig itt írtunk).

Kecskeméti munkásszálló
Fotó: N1TV

Az ukránok mellett szerbeket, bolgárokat, törököket is várhatnak a kecskemétiek. A város korábban alig 127 munkásférőhellyel bírt, ezt 827-re bővítik, a Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által vezetett fideszes önkormányzat 509 millió forintot költött a beruházásokra.

Kecskeméten a DK, MSZP, az LMP, a Momentum, a Jobbik mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom is Lejer Zoltánt, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jobbikos polgármesterjelöltjét támogatja az októberi önkormányzati választáson, míg a Fidesz a jelenlegi polgármestert indítaná újra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »