Kavicsokkal védekeznek a menekültecskék a rendőrök attakja ellen

Hírügynökségi jelentések szerint a háború borzalmai ellen menekülő menekültek Calais-nál kénytelenek voltak az önvédelmük érdekében védekezéshez folyamodni. A páriaként kezelt emberek egy jobb élet reményében szerettek volna Nagy-Britanniába menekülni, de a nemolyankeritésmintmagyarországon kerítés miatt egyelőre kénytelenek Franciaországban helybenmenekülni.

A francia rendőrség először könnygázt vetett be a menekültekre, sőt, még vissza is szorították őket többször. A rendőrök közül 11-en könnyebben megsebesültek, amikor a migránsok „kavicsokkal” megdobálták őket – írja az Index.hu nevű hírportál.

Mint ismert, a konfliktus azért pattant ki, mert a francia erőszak-szervezetek lezárták a Nagy-Britanniába vezető alagutat, ezzel pedig elvágva a menekültek utolsó útját is arra, hogy végre egy békés országba menekülhessenek, és végre maguk mögött hagyhassák a véres polgárháborúba és káoszba sodrodó Franciaországot. A páriaként kezelt emberek a nemolyankeritésmintmagyarországon kerítés miatt egyelőre kénytelenek Franciaországban helybenmenekülni, de a türelmék már fogytán.

Hírdetés

karhatalom brutalitása ellen természetesen erélyes választ adtak a háború borzalmai elől menekülő emberek. A tegnapi este folyamán a gumilövedékekkel és a könnygázzal szemben a menekültek lángoló lövedékecskékkel, kavicsocskákkal védekeztek. Nem tudni, hogy a tegnap este folyamán hány védtelen nő és gyermek sérült meg.

Mielőtt azt gondolná a kedves olvasó, hogy elment az eszünk. A tegnap este Calaisból érkező hírek szerint most már rendszeressé válnak az összecsapások a kikötőváros környékén. Az átkelni nem tudó bevándorlók a helyi rendőrség szerint pedig egyre agresszívebbek.

De mindegy is, mert legalább a hazai balos médiát semmi, de semmi nem tudja kizökkenteni a rendes kerékvágásból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »