Kátyút tömtek a kétfarkúak Felcsúton, most az eredeti állapot visszaállítását követelik tőlük

Kátyút tömtek a kétfarkúak Felcsúton, most az eredeti állapot visszaállítását követelik tőlük

Felcsút önkormányzata arra szólította fel a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, hogy 8 napon belül állítsák vissza a "szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotát". Augusztus elején ugyanis a településen több úthibát kijavítottak a polgármester-választás előtti akcióként, amikor a végül borítékolhatóan győzedelmeskedő, fideszes Mészáros László ellen heccből az MKKP-s Mészáros Lászlót indították el.

Két napja derült ki, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak el kell bontania a Felcsúton épített buszmegállót, az erről szóló határozatot a párt Facebook-oldalára tette ki. Kedden egy újabb határozatot tettek közzé, amelyben Felcsút önkormányzata most arra is felszólítja őket: állítsák vissza a "szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotát", méghozzá 8 napon belül. A rosszul megfogalmazott felszólítás valószínűleg a szakszerűtlen kátyúzásra vonatkozik. Augusztus elején ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a településen több úthibát kijavított a polgármester-választás előtti akcióként.

A kátyúzás idején kapásból megjelent legalább nyolc rendőr és öt rendőrautó, hogy általános igazoltatást végezzen. Most pedig megjött az "engedély nélküli kátyúzás" tárgyú levél az önkormányzattól, amely arra hivatkozik, hogy ők maguk megkezdik az aszfaltos útburkolat kátyúzását.

Ezért azt kérik, hogy "szedjük ki a kátyúból az aszfaltot, amit beletömtünk. Helyre akarják állítani a kátyút" – tette közzé a kutyapárt.

Ha nem teszik meg, annak következményei lesznek: "a kátyúk helyreállításának költségét" nekik kell állniuk.

Hírdetés

Kovács Gergő, a kétfarkúak elnöke a buszmegálló miatti felhajtásban pont azt nyilatkozta, csak nehogy a betömött kátyúkat is ki kelljen ásniuk. És lám…

Erre válaszolt a kutypárt „Városlebontási Alosztályának Kátyurestaurátor Alcsoportja” a közösségi oldalukon közzétett levélben.

Kérik az önkormányzatot, hogy a felszólítás teljesítéséhez – szintén 8 napon belül – juttassák el hozzájuk a betömött kátyúk műszaki tervrajzát, pontos méretet, így a szélesség, mélység, lejtés stb., színkódot és alakzatot és egyéb előírásokat.

„Nehogy szakszerűtlen kátyúkat" készítsenek – teszik hozzá.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »