Katy Perry édesanyja az elutasítás helyett a szeretetet választotta

Katy Perry édesanyja az elutasítás helyett a szeretetet választotta

Katy Perry neve nem túl pozitív összefüggésben szokott felbukkanni az alternatív médiában, én most mégis megkísérelnék változtatni ezen. Nem azért, mintha Katy életében vagy világnézetében bármilyen látható változás állt volna be, hanem azért, mert a szüleié változatlan maradt.

Mary Hudson sokak által ismert női prédikátor, lelkész feleség, szerző és édesanya. Katy Perry édesanyja. Ez utóbbi státusza miatt sok keresztény fordított hátat neki és férjének.

Amikor néhány napja egy konferencián megkérdezték, elmondta, hogy sok negatív visszajelzést kap.

„Az emberek azt kérdezik, hogy hogyan lehet ilyen lányunk.”

Mary korábban elképzelni se tudta, hogy a dolgok így alakuljanak. Férjével Isten szeretetére és szolgálatára nevelték gyerekeiket, Katy pedig korán kitűnt közülük. Már kislány korában zenét szerzett, és amikor a gyülekezetben énekelt, kevesen tudták visszatartani könnyeiket.

A három testvér keresztény iskolába járt. Katy 2001-ben egy gospel albumot is kiadott, de nem ért el vele komoly sikereket. Persze, ha egy keresztény albumot elsősorban a sikert szem előtt tartva publikálnak, az igazi, örökkévaló siker tulajdonképpen megvalósíthatatlan, legalábbis ami a szóban forgó albumot illeti.

Katy aztán 17 évesen Hollywoodba költözött és a történet ettől kezdve valószínűleg mindenki előtt ismert. Hamarosan leszerződött egy nagyobb kiadóval, majd 2008-as „I Kissed a Girl” (megcsókoltam egy lányt) című számával hirtelen a zenei listák élére került. Pályája innentől meredeken ívelt felfelé, örökkévaló kilátásai pedig zuhanásnak indultak.

Amikor édesanyja meghallotta a számot, sírva fakadt.

„Úgy éreztem, hogy a falhoz szegeztek.”

A közönség viszont imádta. Szerették a hangját, lázadó személyiségét és művészi beállítottságát.

Hírdetés

Kilenc éves korában egy karizmatikus pásztor azt a próféciát kapta Katy-t illetően, hogy egy napon királyok és elnökök előtt áll majd. A prófécia beteljesedett, amikor 2014-ben privát koncertet adott Barack Obamának és vendégeinek a Fehérházban. A prófétáló pásztor bizonyára nem sejtette, hogy Katy egészen más minőségben áll majd elnöki közönsége előtt.

Szüleivel és hitével való kapcsolata sokat változott az évek során. Egyes interjúkban megtagadta keresztény neveltetését és hitét, bár Jézus neve a csuklójára van tetoválva, máskor pedig azt nyilatkozta, hogy

„bár nem vagyok keresztény, mély kapcsolatom van Istennel. Folyton imádkozom önmérsékletért és alázatért. Az imáimban sok a hála. Sokszor egy ’Köszönöm!’ fontosabb, mint amikor az ember folyton kér valamit.”

Legújabb Witness című számában hozza a tőle megszokott formát, ugyanakkor pár éve, amikor éppen mélyponton volt, Isten kegyelméről énekelt.

Mit tehet egy keresztény szülő, ha azt látja, hogy gyereke hátat fordít mindannak, ami igazán számít az életben?

Az elénk állított példa egyértelmű. A tékozló fiú édesapja egy percre sem veszítette el fia iránti szeretetét, hiszen az igazi szeretet feltétel nélküli, és ha szeretetünkért makulátlan tetteket várnánk cserébe, saját, Istennel való kapcsolatunk is reménytelen lenne.

Katy édesanyjának sok vigasztalást nyújt az Úrral való kapcsolata.

„Muszáj megtalálni a boldogságot és „Isten zónájában” maradni. Olyan ez, mint amikor egy repülő viharban száll fel. Lehet, hogy körülöttünk mennydörög és villámlik, de miután elkérjük a tízezer métert, a nap mindig ragyog.”

Mary úgy gondolja, hogy az ember inkább összpontosítsa másokra a figyelmét és ne a saját helyzetén rágódjon.

Közeli barátaik pedig velük együtt imádkoznak Katy-ért. A házaspár elhatározta, hogy történjen bármi, soha nem fogják megvonni szeretetüket lányuktól, aki talán ennek köszönhetően is, szoros kapcsolatban maradt szüleivel. Előfordul, hogy az éjszaka közepén hívja fel őket. Legutóbb például azért, hogy imát kérjen az Ariana Grande koncertjén történt terrortámadás miatt.

„Ne lökd el őket magadtól! Ne a saját érzéseiddel foglalkozz, inkább tarts szoros kapcsolatot a gyerekeddel!” – tanácsolja a hasonló helyzetű szülőknek.

Talán ha mi is inkább az imára összpontosítanánk, a Katy zenéjéért rajongó fiatalok is meghallanák, amit mondunk, hiszen egy-egy dörgedelmes beszólás a popzene átkos hatásaival kapcsolatban, sokszor pont az ellenkező hatást éri el, mint amit szerettünk volna.

Akinek pedig nem tetszik ez a megközelítés, imádkozzon az egész családért! Elvégre Jézus még az ellenségeinkkel szemben is ezt a „fegyvert” javasolja.


Forrás:idokjelei.hu
Tovább a cikkre »