Katolikus segédpüspök: "az egyházat eszközként használják Európa keresztény arculatának megváltoztatásához"

Megmentett valamit a katolikus egyház becsületéből Athanasius Schneider, a kazahsztáni főváros, Asztana segédpüspöke, bizonyítván egyúttal, hogy a katolikus egyházi elöljárók között is akadnak értelmes, bátor és szókimondó emberek.

Hírdetés

Az Il Giornale című olasz lapnak adott interjújában, melyet a Breitbart ismertet, a kazah egyházi vezető kerek-perec kimondta: a katolikus egyházat eszközként használják fel egy jól szervezett és régóta előkészített terv részeként, melynek célja Európa keresztény arculatának radikális megváltoztatása a tömeges migráció segítségével.

A segédpüspök szerint „keresztény- és Európa-ellenes céljaik elérése érdekében” a tömeges bevándorlás mögött álló nemzetközi erők „eltorzítják a humanizmus és a keresztény könyörületesség tanait, kihasználva az egyház hatalmas morális tekintélyét és szervezetét”. A kazah egyházi vezető dicsérte továbbá Matteo Salvini olasz belügyminisztert, aki határozottan kiáll az illegális migráció ellen. Mint mondta, nem érzi ugyan feljogosítva magát arra, hogy az olasz politikai helyzetet minősítse, mindazonáltal nyilatkozatában dicsérte azt az irányvonalat, amit a bevándorlás kérdésében az új olasz kormány követ.

Az asztanai katolikus segédpüspök az interjú során elismeréssel illette azokat az európai nemzeteket, amelyek „megkísérlik megvédeni szuverenitásukat, történelmi, kulturális és keresztény identitásukat az új Szovjetuniónak tekinthető hatalom totalitarizmusával szemben”. Az „új Szovjetunió” pedig Asztana katolikus segédpüspöke szerint természetesen az Európai Unió, amely, mint mondta, „eltéveszthetetlenül szabadkőműves ideológiával rendelkezik”.

Athanasius Schneider a kirgizisztáni Tokmok városában született 1961-ben, német származású szülők gyermekeként. Szüleit a második világháború után a Gulágra száműzték.

P. O.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »