Katolikus hívők ellopták a pápa „pogány” termékenységi szobrait, és a folyóba dobták őket (VIDEÓ)

Katolikus hívők ellopták a pápa „pogány” termékenységi szobrait, és a folyóba dobták őket (VIDEÓ)

Feldühödve, ahogy Ferenc pápa hamis istenek és bálványok nyilvánvaló imádására buzdít, dühös katolikusok egy elszánt csapata belopódzott egy római templomba, ahol az amazóniai szobrok gyűjteménye volt előkészítve Ferenc pápa szertartásához, és azokat ellopva a Tiberis folyóba dobták őket.

A kora reggeli órákban felvett videóban, amelyet a LifeSite News katolikus hírportál tett közzé, hívők a római Traspontina templomban, a Szent Péter-bazilika közelében, eltávolítottak több faragott, fából készült szobrot- pl. terhes nőt ábrázoló, és a figurákat a Tiberis folyóba dobták.

„Ezt csak egy okból tették meg: Urunkat és Megváltónkat, Jézus Krisztust, áldott anyját és mindenkit, aki Krisztust követi, saját egyházunk tagjai támadják meg” – mondta az egyik ember egy nyilatkozatában, miután latinul idézet: „Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!” ( Krisztus győz, Krisztus uralkodik, Krisztus kormányoz).

A hónap elején Ferenc pápa ajándékba kapott szobrokat az amazóniai őslakos vezetőktől, akik részt vettek egy faültetési ünnepségen a Vatikáni Kertben. A pápa számára ez egy alkalom volt arra, hogy prédikációt tartson az éghajlatváltozásról, amikor egy fát az „Amazonas talajába ültettek, mely szerinte a holtak vérébe fürdik”

Hírdetés

Ferenc pápa találkozik az amazóniai őslakos közösséggel Vatikánban © Reuters / Vatican Media

A szertartás részeként egy rituális ruhát viselő nő meghajolt a szobrok előtt, amelyek állítólag Pachamama nevű termékenységi istennőt jelképezte, összehasonlítva a Szűz Máriával. A spanyolok előtti időkben azonban Pachamama félelmetes alak volt, akinek folyamatosan emberáldozatok mutattak be.

Noha a termékenységi bálványok már a Tiberis iszapos medrében nyugszanak, néhány katolikus kommentátor úgy véli, hogy a kár már megtörtént.

Rexcrisanto Delson, a pogányra fordult katolikus író azt üzeni, az ünnepségen részt vevők számára: „ Innentől nincs mentség arra , hogy azt állítsák , hogy nem tudták, hogy megsértik az első parancsolatot”, miközben idézik a Zsoltárok 95: 5 állítását, mondván: minden pogány isten ördög. “

The post Katolikus hívők ellopták a pápa „pogány” termékenységi szobrait, és a folyóba dobták őket (VIDEÓ) appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »