Katinka megint fegyvert fog a világ ellen

Katinka megint fegyvert fog a világ ellen

CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜLA szerdai úszódélután eseményei bővebben ITT

Egy olyan számmal kezdődik a windsori rövid pályás úszó-világbajnokság második napi döntős programja, amelyben nincs magyar érdekeltség, ez pedig a női 4×50 méteres vegyesváltó.

(…)

A férfi 100 méteres hátúszás döntője sajnos magyar versenyző nélkül zajlik, ugyanis mind Telegdy Ádám, mind Rasovszky Kristóf simán elvérzett az előfutamok során.

(…)

Hosszú Katinka energiatakarékos úszással jutott a nők 200 méteres pillangóúszó versenyének fináléjába, ketten is megelőzték magyar idő szerint délután, de a 3-as pálya éppen a szomszédjában van a kedvencének. Észben kellett ugyanakkor tartania, hogy az olimpián ezt a számot egyszer már időbeli közelség miatt be kellett áldoznia egyebek érdekében, márpedig az 50 méteres medencében olimpiai bajnok lett nyáron azon a 100 m háton, ami nemsoká következett az esti programban. (A szám másik magyarja, a 15 éves Késely Ajna 14. helyen búcsúzott, de ez nem a fő száma neki.)

Hírdetés

(…)

A férfi 100 m mell számunkra lukas verseny, nem is neveztünk versenyzőt, ahogy női 50 m mellbe sem. A 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében viszont hiába indult el Bernek Péter és Telegdy Ádám is, mindketten beszorultak az előfutamba, Bernek 12., Telegdy 31. helyen fejezte be ezt a versenyszámot.

Jakabos Zsuzsannára viszont érdemes volt várni, erőtől duzzadó úszást mutatott be 100 m gyorson délután, az előfutamok során összegereblyézett 9. időeredmény arra engedett következtetni, hogy van esélye a csütörtök éjszakai fináléba bekerülni.

(…)

A férfiak 100 méteres pillangó-elődöntőjében bármennyire is szívesen láttuk volna a specialista Kenderesi Tamást, valamit nagyon elronthatott délután, mert 28. helyen elbúcsúzott a mezőnytől.

Hanem az éjszaka végén jött Hosszú Katinka legfontosabb napi versenyszáma, a 100 m hát, amelyen egyértelmű dobogóesélyesként, a szám nagy medencés olimpiai bajnokaként kellett elrúgnia magát a rajtkőtől.

(…)

Ráadásként érkezett a „koedukált” 4×50 méteres gyorsváltók pikáns versenye, amelynek fináléjába a Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású négyes jutott be kellemes meglepetésre úgy, hogy picinyke 5 századmásodperccel ütötte el a finálétól a dán kvartettet. A mieink ezért mindenféle teher nélkül sereglettek a 8-as rajtkő mögé.

(…)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »