Katinka jól taktikázott, Kapás Boglárka éremért úszik éjjel

Katinka jól taktikázott, Kapás Boglárka éremért úszik éjjel

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM!

Hosszú Katinka adta meg a vasárnapi úszóprogram alaphangját. Saját bevallása szerint kialvatlanul, tehát nem túl frissen, a világcsúccsal még bőven a testében ugrott el a faltól a brutális mezőnyben 100 m háton, de közepes rajtja után tapadt az ausztrál Emily Seebohmra, és a dán Mie Nielsennel holtversenyben a negyedik legjobb idővel jutott be az éjszakai középdöntőbe. Hajnali fél 5 táján fog úszni, talán kicsivel később.

Hosszú Katinka (M4 Sport): Fél négyre kerültem ágyba hajnalban. Most lesz bőven időm pihenni. A célom az, hogy döntőbe kerüljek.

Következőként Bernek Péter jött a 200 méteres gyorsúszás 3. előfutamában, utolsóként ért be, őt követte a 4. futamban Kozma Dominik, ő viszont folytathatja, hisz összességében a 12. időt megcsípte – Bernek a 37. helyen végzett.

Bernek Péter (M4 Sport): Nem sikerült fényesen, az izmaim nem bírják, a váltóra megpróbálom magam összeszedni. Az edzőmmel nem sokat beszéltünk, majd az olimpia után. Az edzésen jobb vagyok, meg kell találni az indokot.

Kozma Dominik (M4 Sport): Egyelőre elégedett vagyok, remélem, tovább tudok kavirnyálni, egy éve sérültem meg, egész jól összeraktuk az edzőmmel, az utolsó 50-en van még mit javítani. Mivel kevés volt az idő az Eb óta, a riói szintre mentünk rá, a felkészülésre kevés idő volt.

100 méter mellen Sztankovics Anna próbálkozott, és futamában 3. helyen ért célba, összességében pedig 25. lett az olimpián, búcsúzik.

Sztankovics Anna (M4 Sport): Gyorsnak éreztem magamat, bíztam benne, hogy jól fogok úszni. Remélem, hogy 200-on még jobb leszek, a betegségem után küzdöttem az edzéseken, de sikerül lassan visszanyernem a formámat.

Újra férfiak következtek, újra 100 méter volt a programban, ezúttal azonban hátúszók. Balog Gábortól vártuk a csodát, ő is magától, hisz döntőbe akarta verekedni magát. Nem sikerült, nagyon nem, hiszen futamában csak 6. lett, összesítésben pedig a 25. helyen fejezte be a versenyzést.

Balog Gábor (M4 Sport): Semennyire nem vagyok elégedett. Tudtam, hogy nehéz lesz a 8-as pályán úszni, de jobbat akartam. Az utolsó pár méter nagyon fájt, pedig még a kezdésem sem volt erős. Jobbat szerettem volna elsőre úszni. A vegyesváltó bemelegítésének szántam ezt a 100 m hátat.

Késely Ajna, az új Egerszegi Krisztinának kikiáltott 14 éves tehetség következett a 400 méter gyors előfutamaiban, de ez még nem az ő szintje, futamában 6. lett, összességében a 21.

Késely Ajna (M4 Sport): Nagyon fájt, nem vagyok megelégedve. Az edzőmmel nem eszt írtuk fel a papírra, amit teljesítenem kellett. Remélem, 200-on jobb leszek, állóképesség-fejlesztésem nem sok volt. De örülök, hogy itt tudtam úszni, remélem, javítok.

Volt viszont még egy magyar a számban, méghozzá a szám friss Európa-bajnoka, Kapás Boglárka, aki a sztárfutamban remekül helytállt, harmadikként ért célba, összességében pedig 7. legjobb idővel ott van az éjszakai döntőben, ami előtt doppingvizsgálaton van jelenése. Reggel 4-kor úszik.

Kapás Boglárka (M4 Sport): Jól éreztem magam, nem fáradtam el, csak nagy hullámokat kaptam Ledeckytől. A célomat teljesítettem, a döntőben élvezni szeretném a versenyzést. Most az volt a lényeg, hogy döntőbe kerüljek, és ne fáradjak el annyira. Közben sem úsztam ki mindent magamból, amit tudok. Szoros verseny lesz.

A magyar úszóprogramot a 4×100-as gyorsváltónk zárta (a férfiak), és úgy, ahogy helytállt, a 12. helyen végzett a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián, Holoda Péter négyes.

Kozma Dominik (M4 Sport): Nem rossz az időeredményünk, de erősebb lett a mezőny, mint amire számítottunk, a jövő évi otthoni vb-re beérik.

Bohus Richárd (M4 Sport): Túlteljesítettük magunkat.

Takács Krisztián (M4 Sport): Mindegyikünk a legjobbja közelében úszott, nem lehetünk elégedetlenek.

Holoda Péter (M4 Sport): A váltással sem volt túl nagy gond, minden jó volt, ahogy volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »