Katasztrofális feltételt állított az SPD a nagykoalícióhoz – Merkel sarokba szorítva

Katasztrofális feltételt állított az SPD a nagykoalícióhoz – Merkel sarokba szorítva

INFODIREKT

Az SPD a családegyesítést a nagykoalíció újra létrehozásának feltételévé teszi.

Ralf Stegner, az SPD alelnöke hangsúlyozta: a családegyesítés „a humanitárius kötelezettségekhez” tartozik és ebből nem engednek.

Necla Kelek török származású migrációkutató és szociológus viszont éppen ettől óv.

Elmondta, „a családegyesítés párhuzamos társadalmak kialakítását segíti és ezen kívül hamis jelet küld hazájukban élő embereknek”.

Hírdetés

A családegyesítésnek (vagyis ahhoz, hogy a külföldön, pl. Törökországban lévő családtagok Németországban  élő családtagjaikhoz csatlakozhassanak) az integráció is az útjában áll.

Kifejette: a keleti-muzulmán társadalmakban a nagycsalád jelenti a családot, mégpedig egy patriarchálisan szervezett családot. A családegyesítéssel „iszlamista családi rendszert importálnánk, ami párhuzamos társadalmakhoz és integrációs problémákhoz vezet”, mondta.

Ezután pedig  úgy éreznék a bevándoroltak, hogy nekik nem kell beilleszkedniük, hanem csak a családon belül maradniuk.

A családdal egy értékrendszert is importálnának. Az arab nagycsaládok szándékosan használják a gyerekeket a németországi ajtók nyitóiként. Hozzátette, nem helyes, hogy mindent a menedékvédelem alá vigyenek.

Emlékeztetett arra,  hogy a hetvenes években a Németországban lévő vendégmunkásoknak megengedték a gyermekeik és feleségük bejövetelét. Tíz éven belül az akkor Németországban élő törökök száma megkétszereződött.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »