Katasztrofális a helyzet Kárpátalján – lapszemle

A Népszava azt írja, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 1063 vizsgálatot indított adatvédelmi ügyekben az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének május 25-i bevezetése óta, és számos alkalommal állapított meg jogsértést. Sok bejelentés érkezik kamerás és más munkahelyi megfigyelésekre. A legtöbben a követeléskezelőkre, a bankokra és a webáruházakra panaszkodnak.

Hírdetés

A Világgazdaságban az olvasható, hogy idén szilveszterkor a pirotechnikai eszközök árában és a vásárolt termékek értékében is emelkedés várható. A vásárlók fejenként már tízezer forintot is kiadnak egy tűzijátékra. A pirotechnikai eszközök piacának éves forgalma körülbelül egymilliárd forint. Ez mintegy 60 konténernyi árut jelent. Egy konténerbe nagyjából 15 ezer kilogramm termék fér.

A Magyar Idők szerint jövőre is folytatódik a Katolikus Karitász Orvosmisszió programja Kárpátalján és Délvidéken, ahol eddig több mint kétezer gyermeket és több száz felnőttet vizsgáltak meg. A szűréseknek lehangoló volt az eredményük. Kárpátalján egyébként is katasztrofális az egészségügyi ellátás: nincs elég inzulin és védőoltás, a szülés közben indokolttá váló császármetszést pedig csak pénzért végzik el.

A Portfolio azt írja, hogy az Oppenheimer véleménye szerint véget ért a Tesla drámája. Részben ennek, részben pedig a kedvező fundamentumoknak köszönhetően az elemzőház 418 dollárra megemelte a Tesla-papírokra vonatkozó 12-18 havi célárfolyamát, és felülteljesítő ajánlást fogalmazott meg azokra vonatkozóan.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »