Kasszandrai jóslat: "Európa, mostani formájában pár év múlva megszűnik"

Kasszandrai jóslat: "Európa, mostani formájában pár év múlva megszűnik"

Többek között ez a hitvallása azoknak a radikális muszlim asszonyoknak, akik Ausztria 150 intézményben oktatják az ifjú bevándorlókat arra, hogyan is kell beilleszkedni az európai kultúrkörbe. Legalábbis papíron.

A nyilvánvaló ellentmondásokat nemrég egy hivatalos vizsgálat, és az arról készült zárótanulmány leplezte le, írja a Breitbart. Eszerint legalább 150 olyan, hivatalosan jogkövető, a felzárkóztatásra hangsúlyt helyező óvodáról és iskoláról van szó, amiket a kisebbségi oktatást szabályozó törvények keretében működtetnek ausztriai muszlim szervezetek.

A Bécsi Egyetem oktatója, Ednan Aslan, aki a vizsgálatot lefolytatta, komoly aggodalmaknak adott hangot, miszerint a hatóságok túl naivan közelítettek a radikális iszlámhoz, sőt, egyes esetekben konkrétan összejátszhattak az intézményekkel, vagy egyszerűen nem létezőnek tekintették a problémát.

Aslan emberei bőven találtak szélsőséges irodalmat a különböző szervezeteknél, de arra is sikerült rámutatniuk, hogy az „intellektuálisan szalafista” iskolák ugyan látszólag nagyon jogkövetők, a törvénynek csupán a betűjéhez igazodnak, de a szellemiségétől nagyon távol állnak. Valószínűleg ennek is köszönhették, hogy évekig nem keltettek gyanút.

Így, bár hivatalosan az érintett 10 ezer gyermek világi oktatásban részesült, a valóságban a radikális iszlám hittudományi doktrínáit verték a fejükbe, ráadásul olyan, zömmel női oktatók, akik mint kiderült szinte egy szót sem beszélnek németül.

Az egyetemi oktató szerint ez azért veszélyes, mert

Hírdetés

„az iszlámban a vallási törvénykezés fontosabb, mint a józan ész, a hittételek pedig a férfiaknál alacsonyabb rendűnek tételezik a nőket.”

A jelentés szerit a tananyagban olyan kitételek is szerepeltek, mint az iszlám országokban bevett gyakorlatnak számító többnejűség „szükségessége és elkerülhetetlensége”, valamint a címben már idézett, Európa jelen formában való megszűnéséről szóló kijelentés.

A vizsgálat azt is föltárta, hogy az iskolákat zömmel kifőzdék bevételeiből finanszírozták, működésük teljes mértében üzletszerű volt, de összesen nagyjából 30 millió euróra rúgó állami támogatást is kaptak, melynek jelentős részét terrorista szervezetekhez juttatták el.

Az esettel kapcsolatban Sebastian Kurz külügyi-, és integrációs miniszter szorosabb állami ellenőrzést sürgetett, hogy megakadályozzák a „párhuzamos társadalmak” kialakulását ezekben az intézményekben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »