Kassai történelmet írt C. Ronaldo cseréjénél

Kassai történelmet írt C. Ronaldo cseréjénél

A futballban először használták a negyedik csere lehetőségét, a klub-vb döntőjében Zidane élt vele.

A fél világot bejárta, amikor első számú labdarúgó-játékvezetőnk a videó-visszajátszás alapján ítélt büntetőt a Kashima Antlers – Atlético Nacional mérkőzésen a Japánban zajló klubvilágbajnokságon. Focitörténelmi pillanat részese volt Kassai Viktor, de nem utoljára. A döntőben a Kashima Antlers a Real Madriddal csapott össze, a találkozón honfitársunk negyedik játékvezetőként kapott szerepet.

Hírdetés

A meccs sem volt rossz: spanyol vezetés után fordítottak a japánok, majd 2-2 után következett a hosszabbítás. Zinédine Zidane, a Real mestere ekkor úgy döntött, él a FIFA nemrég végrehajtott szabálymódosításával, és cserél egy negyediket is. Lehozta a mesterhármasig jutó Cristiano Ronaldót és Álvaro Moratát hozta be a helyére. A cserét negyedik játékvezetőként Kassai Viktor hajtotta végre az oldalvonal mellett, így újra focitörténelmet írhatott. (A meccsről itt írtunk bővebben.)

A FIFA év elején döntött úgy, hogy a játékosok egészsége védelme érdekében hosszabbítás esetében lehetőséget ad a csapatoknak a negyedik cserére. A riói olimpián lehetett volna tesztelni az újítást, de nem éltek vele, így a klub-vb-n Zidane lett az úttörő. A Német Labdarúgó-szövetség december elején döntött úgy, hogy szintén bevezeti a negyedik cserét a kupában, ha hosszabbítás következik. A FIFA reformja nyomán megkérdezték a játékosokat, egyetértenek-e a negyedik csere alkalmazásával, és elsöprő fölénnyel nyertek az igenek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »