Kassai Lajos lovasíjász szerint a mozik bojkottálják a róla szóló filmet

Kassai Lajos lovasíjász szerint a mozik bojkottálják a róla szóló filmet

„Kaszás Gézát azzal vádolják, hogy giccses és pátoszos filmet készített rólam. Pedig nem csinálhatott mást, hiszen ilyen az életem” – mondja a csütörtöki Heti Válasznak adott nagyinterjújában Kassai Lajos, a lovasíjász sport kifejlesztője. A hagyományőrzőt megpróbáltunk hús-vér emberként, és nem guruként kérdezni – az alábbi kérdés-válaszból is kiolvasható, hogy partner volt ebben.

– Amint a kormány kihirdette, hogy a Saul fiát a középiskolások ingyen nézhetik meg a mozikban, a jobbikos Dúró Dóra azzal kontrázott, hogy ő A Lovasíjászt nézetné meg a fiatalokkal. Hogyan érinti ez a szembeállítás?

Hírdetés

– A premier után az Index oldalán a következő két főcím volt olvasható: „Nézze meg a Saul fia nyitójelenetét!”, illetve „A Lovasíjásztól ments meg Urunk minket!” A hitvány provokációt csak a filmről szóló kritika silánysága múlta felül, de azt lehetett tudni, hogy ezzel lavinát indítanak el. A Lovasíjász megtekintése nemhogy nem kötelező, hanem a magyar mozik többsége elzárkózott a vetítésétől. Jelenleg úgy terjed a film, mint a nyolcvanas években a kommunizmussal való szembenállás, stencilezett szórólapokon. Ha nem engedik a vetítését az egyik városban, akkor a kíváncsiskodók másik városba utaznak, hogy láthassák.

Forrás: válasz.hu


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »