Kassai Lajos elmondta a véleményét A Lovasíjászról

A Lovasíjász című filmet forgalmazó Anjou Lafayette hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán Kassai Lajos szavait a premier kapcsán.

Hírdetés

„Hosszas keresgélés után sem találtam olyan tulajdonságot magamban, amit ne fedeztem volna föl másokban is, sőt számtalan esetben magasabb szinten, mint bennem. Sem szakmai tudásomban, sem elhivatottságomban nincs semmi, ami mások fölé emelhetne. Akkor miért tapsol minden néző állva egy zsúfolásig megtelt moziban a premieren?
 
Kaszás Géza filmjében sincsenek olyan elemek, melyeket más mozifilmek fölé lehetne helyezni. Megfelelő szakmai és technikai háttérrel három évig forgattak, majd Géza egy sajátos szemszögből összerakta a film jeleneteit. Akkor miért tapsol minden néző állva egy zsúfolásig megtelt moziban a premieren?
 
Ha a robbanás nagyságát nem a témában rejlő túlnyomás hozza létre, akkor annak hatását a közönségben lévő vákuumban kell keresni. Meggyőződésem, hogy esetünkben nem a terített asztal fényűző eleganciája és az ételek rafinált ízvilága éri el a hatást, hanem az asztalhoz ülők éhsége. Az összecsapódó tenyerek által keltett légmozgás a változás utáni vágy előszelét hordozza.”
 
A filmről írt kritikánkat itt olvashatja el.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »