Kassa megye nagy kapacitású oltóközpontot nyit szombaton

Kassa megye nagy kapacitású oltóközpontot nyit szombaton

A Kassa Megyei Önkormányzat az Egészségügyi Minisztérium megbízásából Kassán szombaton megnyitja az első nagy kapacitású oltóközpontját az Osztrovszkij utca 1. szám alatt található szakközépiskola épületében.

Az oltáshoz mintegy 5200 adag AstraZeneca vakcinát várnak, amellyel a pedagógusokat kívánják beoltani.

Hírdetés

A megye feladata az anyagi és a műszaki felszerelés biztosítása, beleértve a vakcinák tárolására szolgáló hűtődobozokat is. Az oltás előtt nem kötelező tesztelni, de aki szeretne, a felállított mobil tesztelőhelyen azt is elvégeztetheti. A teszt és az oltás egyaránt önkéntes alapon történik. Ez a kísérleti jelleggel kialakított központ egyelőre csak az 55 év alatti pedagógusok oltását szolgálja, akiket SMS-ben tájékoztatnak annak időpontjáról.                         

Amennyiben a következő 4 nap során nem lesz elég érdeklődő pedagógus, a megye a fennmaradt vakcinákat a Közúti Igazgatóság személyzetének beoltására ajánlja fel,

az autóbuszok vezetőinek, valamint a veszélyeztetettek listáján szereplő egyéb közlekedési vállalkozások alkalmazottainak. Ez azonban csak az Egészségügyi Minisztérium jóváhagyásával történhet meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »