Kartellben szállították az embereket Auschwitzba Izraelből

Kartellben szállították az embereket Auschwitzba Izraelből

 Őrizetbe vettek több utazási irodavezetőt Izraelben, mert a hatóságok gyanúja szerint cégeik egymás között rögzítették a lengyelországi volt haláltáborok, köztük Auschwitz látogatására szervezett utak árait – közölte Micky Rosenfeld, a jeruzsálemi rendőrség szóvivője kedden.

A rendőrök házkutatást végeztek több utazási irodában, az utazási cégek vezetőinek otthonában, számlakivonatokat foglaltak le, és zárolták több gyanúsított bankszámláját – mondta a szóvivő.

A hatóságok legalább hat utazási irodát vádolnak azzal, hogy megsértették az izraeli piaci versenyszabályokat. A gyanú szerint az izraeli oktatási minisztérium megkeresésére az érintett cégek előbb megegyeztek egymás között a utazások áráról, és csak azután adtak árajánlatot. Így, amikor az oktatási tárca több utazási irodát keresett fel, ugyanazokkal az árakkal szembesült. Értesülések szerint a cégek ezzel

Hírdetés

az utazás árainak mesterséges emelését

akarták elérni.

A holokauszt emlékének megőrzése az izraeli identitás egyik alappillére. A zsidó állam diákjai már kiskoruktól fogva tanulnak a huszadik századi Európa legsötétebb időszakáról, a lengyelországi és más európai haláltáborokat pedig évente középiskolások ezrei látogatják meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »