Kárpátaljai sorozások: közúti ellenőrzések során a rendőrség osztogatja a behívót

A rendőrség hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint Kárpátalján új módszerként vezették be, hogy a rendőrségi ellenőrző pontokon a megállított járművek hadköteles vezetőinek vagy utasainak katonai behívót kézbesítenek a hadkiegészítő parancsnokságok munkatársai. Így akarják javítani az ukrán fegyveres erőkbe történő mozgósítás mutatóinak javítása – olvasható a jelentésben.

A rendőrségi dokumentum szerint a behívók kézbesítése elsősorban a Vereckei-hágón és a Munkácsnál felállított ellenőrző posztokon történik. Az akció első napján, kedden 88, míg szerdán 55 behívót adtak át – állította a megyei rendőrség.

Arról, hogy katonai behívók átadását kezdték el az utakon, Szerhij Knyazev, a kárpátaljai rendőrség újonnan kinevezett parancsnoka számolt be először szerdai ungvári sajtókonferenciáján.

Az ua-reporter.com kárpátaljai hírportálon megjelent tudósítás szerint ugyanakkor Petro Neveszelij őrnagy, a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság vezető beosztású munkatársa azt nyilatkozta: a katonai hivatalban nem tudnak arról, hogy behívókat kézbesítenének a közúti ellenőrző pontokon. Úgy fogalmazott: nincsenek olyan adataik, hogy kedden 88 behívót adtak volna át.

Kárpátalja az ukrajnai megyék között a legutolsó helyek egyikén található a katonai mozgósítási terv teljesítése szempontjából.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »