Kárpátaljáért tüntettek Budapesten

Kárpátaljáért tüntettek Budapesten

A Lelkiismeret ’88 kezdeményezésére a Magyarok Világszövetsége tüntetést szervezett a Bem József térre, a Külügyminisztérium elé. A demonstráció célja: kendőzetlen őszinteséggel felmutatni a Kárpátalján élő magyarság, a ruszin népcsoport és más nemzeti kisebbségek tragikus helyzetét, és kieszközölni a gyökeres javítást célzó kormányzati szintű politikai, diplomáciai lépéseket.

A rendezvény fő szónoka dr. Drábik János, a Trianon Társaság elnöke volt, aki ismertette a mai Ukrajna kialakulásának történelmi előzményeit, és drámaian éles szavakkal bírálta az immár egy éve folyó, és rengeteg emberáldozattal járó háború mögött rejlő nagyhatalmi játszma felbujtóit, szereplőit és gátlástalan haszonélvezőit.

Hírdetés

Valamennyi felszólaló őszinte felháborodását fejezte ki a Kárpátalján élő nemzettestvéreinket sújtó elnyomás miatt, és sürgette a tarthatatlan állapot mielőbbi orvoslását.

Gyetvai György, a demonstráció fő szervezője felolvasta a Külügyminisztérium illetékeseinek, és ezen belül konkrétan a miniszternek, Szijjártó Péternek címzett petíciót, amely tartalmazza a jelenlegi válságos helyzet kialakulásának okait, és a magyar kormány a tárgyban tett eddigi intézkedéseinek elismerése mellett határozottabb fellépést szorgalmaz a Kárpátalján élő magyarság helyzetének javítása érdekében.

A petíciót a demonstráció után átadták a Külügyminisztérium épületében az intézmény hivatalos képviselőjének.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »