Kárpátalja Ukrajnától való elszakítására buzdított egy internetes agitátor és az ukrán hadsereg már megelőzi egyes NATO-tagok fegyveres erőit: május 12-i hírösszefoglaló

Kárpátalja Ukrajnától való elszakítására buzdított egy internetes agitátor; Az ukrán hadsereg már megelőzi egyes NATO-tagok fegyveres erőit; Több mint 200 nagycsaládos kapott baromfit – Közösségépítés és önfenntartás; 11 ezer dollár kenőpénzt követelt egy orvos egy szívműtétért Ukrajnában; Hamis PCR-teszttel akart átkelni az asztélyi határon egy ukrán férfi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. május 12-én.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) leleplezte egy kárpátaljai lakos tevékenységét, aki az államhatárok megváltoztatását és a kormány megdöntését szorgalmazta az interneten. Az előzetes vizsgálat adatai szerint egy kárpátaljai lakos hatalomromboló bejegyzéseket terjesztett a közösségi hálózatokon.  

Az ukrán hadsereg egyes összetevőt tekintve már megelőzi egyes NATO-tagországok fegyveres erőit, és az ukrán haderő az első helyen áll a NATO-tagságra pályázó valamennyi ország hadseregei között – jelentette ki Ruszlan Homcsak altábornagy, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke az Ukrajna 30 nemzeti fórum szerdai ülésén.

Hírdetés

Bár a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) elsősorban azzal a céllal jött létre kilenc évvel ezelőtt, hogy tagcsaládjaik számára minél több tartalmas, közösségépítő programot szervezzen, az élet úgy hozta, hogy szociális gondok enyhítését is fel kellett vállalja. Ám célkitűzéseihez híven ezt úgy teszi, hogy nem halat, hanem hálót próbál adni.

Ukrajnában, Odesszában 11 ezer dollár kenőpénz elfogadásán érték az egyik kommunális egészségügyi intézmény szívsebészeti osztályának vezetőjét. A törvény szerint az ilyen műtéteket  ingyen kell elvégezni, a protéziseket és szelepeket pedig állalmi költségvetésen vásárolják. A korrupt orvost előzetes letartóztatásba helyezték. Még tart a nyomozás.

Május 11-én az asztélyi ukrán-magyar határátkelőhelyen hamis PCR-teszttel próbált belépni egy ukrán férfi. A határőrök megállapították, hogy az igazolás QR-kódjának beolvasásakor hiányoztak a páciensre vonatkozó információk. Ezen túlmenően az fiatalember maga is elismerte, hogy pénzért vásárolta meg az igazolást.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »