Károlyi Mihály-i magasságokban az ellenzéki politikusok

Sorskérdésnek nevezte a Fidesz győzelmét a választás előtt Boross Péter. Az egykori miniszterelnök az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában kifejtette, hogy rendkívül lesújtó véleménye van a mai magyarországi ellenzéki pártokról, éppen ezért elégedettséggel nyugtázta a választások eredményét.

Boross Péter felidézte azt a csodát, amit Bethlen István tett Trianon után Magyarországon.

Vajon, mi lett volna, ha akkor az ellenzékben ott ül Károlyi Mihály és Kun Béla? Ilyen érzéseim vannak mostanában, hogy nem tudja a nagyon békés átmenetet kiheverni a nemzet és a többszörös kudarcot valló, a nemzetrontó korszakokat hátuk mögött tudó politikai irányzatok, pártok léteznek még mindig – jelentette ki a volt miniszterelnök.

Hírdetés

Arra a felvetésre, hogy a szocialista Hiller István ellenállást hirdetett, valamint arra, hogy Ujhelyi István, Niedermüller Péter, vagy éppen Jávor Benedek EP-képviselők folyamatosan Magyarország ellen szavaznak, Boross Péter elmondta: ezt tette emigrációban Károlyi is, Beneš vendéglátását fogadta el Trianon után. A volt kormányfő szerint az például egy nagy kérdés, hogy egy olyan személyiség, mint Hiller István, miért van közöttük?

A teljes adás tartalma IDE kattintva érhető el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »