Károly herceg Zalánpatakon

Károly herceg Zalánpatakon

Károly walesi hercegnek mozgalmas napja volt tegnap Zalánpatakon: vendégeket fogadott, sétált a faluban, koccintott az új háza csűrjében és megjárta magát a mezőn.

Kora délelőttől tévések hada figyelte árgus szemekkel, mi is történik a Zalánpatak 1. szám alatti ház udvarán. Egyiküknek sikerült kiszúrnia a tornácon sétáló brit trónörököst. A csűr mellett alkalmazottak sátort emeltek, az asszonyok asztalt terítettek. Az előkészületeket csak ideig-óráig lehetett szemlélni, mert az angol testőrség vezetője személyesen kérte meg a sajtósokat, olyan helyre álljanak, ahonnan az udvarnak azt a részét nem lehet látni: Károly herceg vendégei körében, megfelelő intimitás mellett szeretne étkezni. Cserébe azt ígérte, délután kettő környékén, amikor a vendég sétálni indul a faluba, készülhetnek felvételek.

Az elkövetkező bő két órában csak az újabb vendégek kapun való belépése váltott ki némi mozgolódást, az egyik fiával és közeli ismerőseikkel megérkezett Kálnoky Anna is.

Az ígért időben Kálnoky Tibor kíséretében kilépett a kapun a walesi herceg, a sajtóval nem bocsátkozott párbeszédbe, de röptében válaszolt néhány kérdésre: örvend, hogy három év elteltével ismét itt lehet ezen a csodálatos vidéken – mondotta.

Hírdetés

Az egyik kolléga a helyiektől megtudta, Károly herceg a falu végén ismét megvásárolt egy házat és egy rétrészt is, s ott is fog történni valami. A helyszínt könnyű volt kiszúrni, mert az impozáns csűrje mindkét irányba kinyitottan állt, jól kivehető volt a megterített asztal, az üvegek és a poharak. Nem kellett sokat várni a vidám társaságra, de mivel ismét arra kértek, ne fényképezzünk, mert magánterület, nem tudjuk, mi történt, de következtetni lehet, mert némi kacagás és pohárcsörömpölés azért kihallatszott.

A talán húszperces csűri mulatozást követően átvágtak az úton – ekkor újabb felvételek készülhettek –, a bozótoson és a patakon is, s a réten folytatták a kirándulást.

A közel kétórás sétát követően ismét a hercegi birtoknál tűntek fel. Ekkor maga Károly herceg kérdezett mosolyogva: „Hát önök még itt vannak?”

A magas rangú vendég ma Szászfehéregyházára és környékére látogat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »