Károkat okozott a vihar, rádőlt két emberre egy fa Budapesten – fotók, videó

Károkat okozott a vihar, rádőlt két emberre egy fa Budapesten – fotók, videó

25 fővárosi helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A csütörtök délutáni vihar miatt 25 helyszínen kellett beavatkozniuk Budapesten a tűzoltóknak. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a zivatarral, olykor felhőszakadással és erős széllel járó időjárás Budapest déli részén, leginkább a XXIII. kerületben okozott gondot, de a IX. és a XIX. kerületből is érkeznek bejelentések károkról.

A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, az áramszolgáltató szakembereinek segítségére is szükség volt.

Hírdetés

Az Időkép azt írta, egy összeáramlási zóna mentén lassan mozgó, szinte egy helyeben álló zivatarok alakultak ki a főváros felett. A több cellából álló zivatar a Budapest déli része felett bontakozott, ki majd egyre inkább a belváros és Óbuda irányába fejlődött tovább miközben egy hatalmas légzuhatagot is produkált.

Rádőlt két emberre egy fa csütörtök délután a főváros I. kerületében lévő Sikló utcában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. A 46 éves nőt és a 14 éves lányt a Szent János Kórházba vitték a mentők.

A Pest megyei Dunaharasztiban házak pincéjét öntötte el az esővíz, a Némedi út és a Dózsa György út találkozásánál pedig az aluljárót elárasztotta a víz, a forgalom ott már torlódik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »