Karlendítésre a bukástól…

Karlendítésre a bukástól – fogalmazott lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus a múlt heti jobbikos botrányok, illetve Sneider Tamás elnök feleségének napvilágra került kézmozdulata kapcsán. Kifejtette, a néppártosodás csupán egy politikai stratégia, a Jobbik most arra a térfélre igyekszik, ahol már hat-hét kisebb-nagyobb párt van.

Láthatóan szövetséget akar a baloldali formá­ciókkal, azokkal, akikkel szemben annak idején létrejött, sőt a velük szembeni ellenzékiségnek köszönheti a felfutását. Csakhogy ez a damaszkuszi út igen hosszú, a felmérések szerint pedig a törzsszavazók nem is igazán követik a vezetés: Sneider alatt a párt támogatottsága nagyjából a felére zuhant, a különböző választásokon nem indítanak jelölteket. Kiszelly szerint a Jobbik egy örvényben van, amely lefelé húzza.

Hírdetés

Jelen állás szerint Sneiderék „feloldódnak a baloldali katyvaszban”, a korábban fasizmussal riogató vezetők pedig azért fogják be az orrukat, mert jó nekik, hogy gyenge vezetője van a Jobbiknak. Lenin nyomán „hasznos idiótáknak” tartják az egykori radikálisokat a baloldalon, Sneider pedig mintha nem venné észre, hogy ez inkább nekik rossz, többet veszítenek a taktikán, mint a másik fél. További adalék, hogy a botrányok belülről jönnek, előfordulhat, hogy puccsról van szó. A baloldal mellett ugyanis sem a szakadár Mi Hazánk Mozgalomnak, sem a Fidesznek nem érdeke, hogy megbukjon a gyenge elnök.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »