Karlendítésekkel szórakoztak a kínaiak a Reichstag előtt – letartóztatták őket

Karlendítésekkel szórakoztak a kínaiak a Reichstag előtt – letartóztatták őket

Két kínai turistát tartóztattak le Berlinben, miután Heil Hitler! karlendítéssel tisztelegtek a Bundestagnak is otthont adó Reichstag épülete előtt Berlinben – közölte a német rendőrségre hivatkozva a Reuters hírügynökség.

Hírdetés

A berlini rendőrség szerint egy 36 és egy 49 éves férfit tartóztattak le, miután a náci időkben bevett pózba vágták magukat, és így fotózták mobiltelefonjukkal egymnást a Reichstag előtt. 

Nem kellett volna, mert ez Németországban bűncselekmény lehet, illegális szervezetek jelképeinek használatával vádolhatják meg őket. A turistákat egyébként egyenként 500 euró óvadék ellenében helyezték szabadlábra. 

A Reuters hírügynökség jelentse megjegyzi, hogy Németországban szigorú törvények szankcionálják a Hitlerhez és a nácikhoz kötődő szimbólumok használatát, valamint a korszakra jellemző gyűlöletbeszédet. A hírügynökség egyben emlékeztet arra is, a Reichstag szimbolikus épület Németországban: 1933-ban tűz martaléka lett, miután egy feltehetően a nácik által fizetett elkövető felgyújtotta. A gyújtogatásért a nácik ezután a kommunistákat vádolták, és erre hivatkozva nagy mértékben korlátozták a szabadságjogokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »