Karl Pachner Magyarországról: Hiba volt ezt a hálátlan országot és annak nacionalista lakosságát felvenni az EU-ba

Karl Pachner Magyarországról: Hiba volt ezt a hálátlan országot és annak nacionalista lakosságát felvenni az EU-ba

Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, ízléstelen posztban kívánta indirekt módon Orbán Viktor magyar miniszterelnök halálát az osztrák közmédia (ORF) online igazgatója, Karl Pachner. Pachner hamar észrevette, hogy túllőtt a célon, ám a Kronen Zeitung addigra már lehozta a hírt, ami bombaként robbant mind Ausztriában, mind Magyarországon.

A meggondolatlan facebookos bejegyzés hatására az ORF is reagált és Karl Pachnert „saját kérésére további intézkedésig felfüggesztették.” Roland Weissmann, az ORF vezérigazgatója pedig „a leghatározottabb és végső figyelmeztetést” adta a divízióigazgatónak. Az ORF főigazgatója péntek délután közleményben fejezte ki sajnálkozását az eset miatt, és az ORF nevében ismét határozottan elhatárolódott Pachner „magánjellegű bejegyzésétől”.

Az interneten több részlet is kering az említett posztból, amit a Körkép.sk most teljes terjedelmében változatlanul közöl:

Hírdetés

  „Az Orbán Úr is hamarosan lelépetne már … mondjuk egy szívinfarktus az ő termetét és izgalmi állapotát [vérmérséklet, megj.] tekintve igen fair dolog lenne. Putyin, Erdogan, Orbán … ha ők egyszerűen már nem lennének, Európa sokkal boldogabb és békésebb, a világ pedig jobb lenne. Hihetetlen, hogy ez az önjelölt magyar katolikus főmufti azt az ortodox-imperialista alakot [Kirill moszkvai pátriárka, megj.] támogatja; ott volt az a dolog, akkortájt, amikor az oroszok (kétszer is) bevonultak Magyarországra. Ez csakis azt jelenti, hogy Orbán Európa „ötödik hadoszlopa” [az ellenséggel szimpatizáló ember vagy csoport, megj.] … csak zsarolni akar minket a fajtársait értintő magyar korrupciós vizsgálatok miatt. Meg azért, mert elítéljük, hogy leépíti a jogállamot és a szabad véleménynyilvánítást. Ha rajtam múlna, Magyarország nem lenne már ez EU tagja. Micsoda hiba volt ezt a hálátlan országot és annak gondolkodásra képtelen, nacionalista lakosságát felvenni [az EU-ba, megj.]. Az EU-pénzek nélkül Magyarország ma Moldávia és Bulgária szintjén állna. Azt várom el azon országoktól, amelyek költségvetését pénzeljük, hogy alapvetően engedményeket tegyenek és ne csak a kezüket emelgessék.”

Orbán halálát kívánta az osztrák közmédia egyik vezetője

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »