Karinthy Frigyes dédunokája az Almáriumban mesélt családjuk filmbe illő hétköznapjairól

Karinthy Frigyes dédunokája az Almáriumban mesélt családjuk filmbe illő hétköznapjairól

A legendás Karinthy-család leszármazottja, Karinthy Vera vendégeskedett a Duna Televízió Almárium című műsorában. A házigazda, Banner Géza arról kérdezte őt, miként élte meg gyerekként, majd aztán felnőttként, hogy egy ilyen nagy múltú művészcsaládba született.

Karinthy Vera nem átlagos felmenőkkel büszkélkedhet: dédapja a Baumgarten-díjas író, költő és műfordító, Karinthy Frigyes, nagyapja a Kossuth-díjas író, Karinthy Ferenc, az édesapja pedig a szintén Kossuth-díjjal elismert színigazgató, Karinthy Márton volt. A Karinthy Színház – és ennek elődje, a Hököm Színpad – alapító igazgatója 2019-ben hunyt el, ezzel óriási űrt hagyva maga után nemcsak családja, hanem a magyar művészeti életben is.

„Számomra nem kis teher a családi örökségem, egyre inkább érzem a súlyát. Bár nem én vagyok az egyetlen élő Karinthy-leszármazott, mert Franciaországban is élnek rokonok és van két leánygyermekem is. Gondoskodnunk kellett arról, hogy valahogyan mégis továbbvihessük a nevünket. A lányaim éppen ezért úgy döntöttek, felveszik a Karinthy vezetéknevet” – mesélte az adásban Karinthy Vera, aki sok szép történetet őriz híres családtagjairól.

Hírdetés

Hogy az irodalmon kívül mi volt a legkedvesebb hobbija nagyapjának, aki éppen 100 évvel ezelőtt született, és milyen más családi anekdotákat osztott meg a közmédia nézőivel Karinthy Márton lánya, az Almárium idézett adásából kiderül.

 Almárium – minden hétköznap 14.20-tól a Duna Televízión. Az Almárium korábbi adásai pedig a Médiaklikk.hu felületén 60 napig korlátlanul visszanézhetők.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »