Karanténtámogatás: kik és hogyan kapják meg a 8 ezer hrivnyát?

Karanténtámogatás: kik és hogyan kapják meg a 8 ezer hrivnyát?

Ukrajnában április 19-től a vállalkozók 8 ezer hrivnyát kaphatnak az államtól, ha vállalkozásuk veszteséget szenvedett a karanténkorlátozások miatt.  

A megfelelő törvényjavaslat április 9-én lépett hatályba. A kérelmet a Gyija (Дія) portálon vagy az alkalmazáson keresztül lehet benyújtani – tudatja az Unian.net hírportál.

Kik kaphatják meg a karanténtámogatást?

Azok az egyéni vállalkozók és vállalkozások alkalmazottai, akik a vörös zónákban karanténkorlátozásoktól szenvedtek, segítséget kérhetnek. Azok az egyéni vállalkozók, akiknek vállalkozása szerepel a Miniszteri Kabinet listáján, megkaphatják a 8000 hrivnya összegű egyszeri támogatást.

Emellett az említett kifizetéseket nyugdíjasok és fogyatékossággal élő egyéni vállalkozók is kaphatják, ők mentesülnek az egységes adó befizetése alól.

Hírdetés

Nem kapnak pénzügyi támogatást, akik:

Az alkalmazottak nem kaphatnak kifizetést, ha:

Hogyan kérvényezhető a támogatás a Gyija (Дія) alkalmazáson keresztül?

A terület piros karanténzónába kerülésétől számított 30 napon belül kell igényelni a támogatást. Regisztrálni kell a Gyija a portálon vagy alkalmazásban elektronikus aláírás vagy Bank ID használatával. A Szolgáltatások menüpontban ki kell választani a Nyugdíjak, juttatások és támogatás, majd az Egyszeri pénzügyi támogatás egyéni vállalkozóknak és alkalmazottaknak című pontot.

Az alkalmazás leellenőrzi az adatokat a Nyugdíjpénztár nyilvántartásában.

Ezután a kérelemben ki kell tölteni a kötelező mezőket. A kérvény elküldése után az feldolgozásra kerül. A kifizetést pedig a megadott IBAN-számlára utalják majd.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »