Karácsonyváró ünnepi est a tanítóképzőben (Kézdivásárhely)

Karácsonyváró ünnepi est a tanítóképzőben (Kézdivásárhely)

Rendhagyó eseményt tartottak szerda délután az idősgondozói posztliceális osztály diákjai és tanárai, melyet a nyugdíjas pedagógusok és a város szépkorú érdeklődői számára szervezett a Bod Péter Tanítóképző.

Az iskola tornatermében tartott eseményen Bajcsi Ildikó és László Katalin, a tanítóképző egykori igazgatói is részt vettek. A forgatókönyvet Tuzson Erika Tünde osztályfőnök, a posztliceális tagozat felnőtt diákjai segítségével dolgozta ki úgy, hogy igazi karácsonyra hangoló ünnepi délutánnal ajándékozzák meg az időseket. Házigazdaként Deák Magdolna igazgató köszöntötte a vendégeket, s kiemelte, hogy az idős emberek igazi látók, bölcsességükre, élettörténeteikre mindannyiunknak szükségünk van. 

Hírdetés

Forró tea és mézes pogácsa, illetve kürtőskalács mellett lehetőség nyílt tematikus beszélgetésekre: Fülöp Zsófia és Csoma Tünde Dalma tanárok a diákok közreműködésével szólaltatták meg a résztvevőket gyerekkoruk karácsonyáról, konfliktuskezelésről, megbocsátásról, fiatalokkal való kapcsolatról. Mentális frissességet fenntartó memória- és logikai játékokra, közös versmondásra, éneklésre került sor Turóczi Andrea és Kertész Andrea tanárok szervezésében, majd az ünnepség Balázs Csilla csíkszeredai mozgásterapeuta irányítása mellett örömtánccal fejeződött be. A terem díszítését Kész Ildikó nyugalmazott óvónő segítségével tervezték meg, megjelenítve a hagyományos karácsonyi szokásokat és azok változásait. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »