Karácsonyt még üldözik is

Karácsonyt még üldözik is

MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester az ATV műsorában beszélt a Lánchíd-ügyről. Azt ígéri, újra megpróbálkoznak a közbeszerzés kiírásával.

Mint ismert, a Közbeszerzési Hatóság megállapította a Lánchíd-tender jogellenességét, miután a főváros mint ajánlatkérő nem tartotta be a referencia-időszakra vonatkozó előírást. A főváros a jogszabályban előírt 8 év helyett 10 éves referenciaidőszakot írt volna elő a pályázó cégeknek.

Karácsony az ATV műsorában ezt azzal indokolta, hogy ebbe az időszakba így beleesne a Margit híd felújítása is, amely 2012 elején fejeződött be, és amelyet a Közgép konzorciumi vezetése mellett az A-Híd Zrt és a Strabag közös konzorciuma végzett el.

Hírdetés

„Még egy közbeszerzési pályázatot sem tudnak kiírni”

Rónai Egon műsorvezető azon felvetésére, hogy a főpolgármester tudja-e, hogy majd felvetődik, hogy még egy közbeszerzési pályázatot sem tudnak kiírni”, Karácsony Gergely azt válaszolta: „én próbálok mentes lenni az előítéletektől, meg olyan embernek lenni, akinek nincsen üldözési mániája, de azért ha van magyar baloldali politikus, főleg az ellenzéki oldalon, aki azt gondolom, hogy joggal mondhatja magáról azt, hogy üldözik, akkor az talán én vagyok”.

Karácsony Gergely hozzátette: de az, hogy nincsen üldözési mániám, abból nem következik az, hogy néha nem gondolnám azt, hogy üldöznek”.

A főpolgármester ezt követően úgy fogalmazott: „ezzel együtt is, ilyen léptékű közbeszerzésnél – gyakorlatilag kivétel nélkül – valami utólagos korrekcióra szükség szokott lenni”.

Az ATV vonatkozó adását teljes egészében ide kattintva tekintheti meg.

Karácsony: Üldöznek


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »