Karácsonynak jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához

Karácsonynak jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához

Íme az igazság!

Karácsony Gergely gyenge előválasztási kampánya miatt nem tudja úgy diktálni a feltételeket, mint ahogy azt kampánystratégiái megálmodták. A főpolgármesternek el kell tűrnie, sőt jó képet kell vágnia Márki-Zay Péter játékához – erről ír Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpontok blogon megjelent írásában.

Napok óta tart Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter kölcsönös udvarlása a politikai nyilvánosság előtt. Alighanem a hódmezővásárhelyi polgármestert is meglepte egyötödös szavazataránya az előválasztáson, és most megpróbálja kiélvezni a váratlan helyzetét. Meglebegteti lemondását, majd mégis saját nagyobb esélyeit fényezi. Tudja, rajta a baloldali nyilvánosság szeme, és mintha törleszteni akarna a 2018-as berobbanása utáni elhallgatásáért – vélekedik Mráz Ágoston Sámuel.

Karácsony Gergely gyenge előválasztási kampánya és alig egynegyedes szavazataránya miatt nem tudja úgy diktálni a feltételeket és a tempót, mint ahogy kampánystratégiái megálmodták. El kell tűrnie, sőt jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához.

A polgármesterek hétfői megállapodásukkal lényegében azt jelentették be, hogy ikrekként fognak közösen kormányozni. Közösen indulnak az előválasztás második fordulójában, közösen lépnek fel a választók előtt, sőt mindig egyeztetve, közösen hoznak döntéseket – olvasható a Nézőpontok blogon.

Hírdetés

Mráz Ágoston Sámuel szerint mindez inkább tűnik abszurd humornak, mint bármilyen megoldásnak. „Mielőtt azonban bárki elmosolyodhatna, érdemes a kompromisszum nélküli megállapodás árnyoldalait is látni. A két polgármester valójában döntésre és így kormányzásra képtelen politikusként mutatkozott be. Bárkit is jelölnek végül kormányfőnek, a másik félnek olyan zsarolási potenciálja lesz vele szemben innentől, amely annak politikai mozgásterét minimálisra csökkenti” – fogalmazott a Nézőpont Intézet alapítója.

Mráz Ágoston Sámuel írása Nézőpontok blogon, IDE KATTINTVA olvasható.

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »