Karácsony szolgálati autójának szabálytalanságai

Karácsony szolgálati autójának szabálytalanságai

A fővárosvezető korábban biciklistaként reklámozta magát, noha autóval közlekedik, sőt sofőrt is fizet az adófizetők pénzéből. A szolgálati autóval történő szabálytalanságok fölvetésére bornírt reagálásokat hallhatnak a budapestiek.

Bicikli helyett – origo.hu

Újabb felvételek jelentek meg a sajtóban arról, hogy Karácsony Gergely szolgálati autójával szabálytalanságokat követtek el – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti híradójában. A főpolgármester ezzel kapcsolatban az M1 kérdésére azt mondta, hogy nem emlékszik minden egyes másodpercre, amit a szolgálati kocsiban tölt.

VideĂł.

Hírdetés

A híradóban felidézték, hogy nemrég a főpolgármester autója a buszsávban előzött az Erzsébet hídon, néhány hete pedig a buszmegállóban várakozott.
   
A buszsávos előzéssel kapcsolatban a Mediaworks Hírcentrum kérdezte Karácsony Gergelyt, aki azt mondta, hogy lesz fegyelmi az ügyből. Hangsúlyozta: reméli, hogy eddig csak egyszer fordult elő ilyen eset. Hozzátette, hogy sofőrje szégyelli magát.
   
Az M1 híradójában arról is beszéltek: a Mediaworks Hírcentrum felvételei szerint valószínűleg korábban is elkövethetett szabálysértést a főpolgármester sofőrje, Hatvanban ugyanis a hivatali autóval a buszmegállóban várakozott.
   
A Magyar Nemzetre hivatkozva az M1-en szerdán azt mondták, hogy „több száz milliós haszonra tehetett szert a fővárosi ingatlanmutyi egyik vevője”.
   
„Az úgynevezett jutalékos rendszerben működtetett fővárosi ingatlaneladások egyik szereplője rögtön dupla áron próbált túladni egy 256 millió forintért megvásárolt telken” – idézték a lapot.

Bicikli és sisak – magyarhirlap.hu
   
Az M1 megkérdezte az ügyről Karácsony Gergelyt, aki szerint azonban nem merült fel, hogy egyes ingatlanokat áron alul értékesítettek volna.
   
A híradóban azt mondták, a korábban nyilvánosságra került hanganyagokból az derült ki, hogy 10 százalék lehet a jutalék mértéke a budapesti korrupciós modellben. Ezért cserébe a főváros személyre szabottan írhatja ki a pályázatokat.
   
„Karácsony Gergely hetek óta hangoztatja, hogy szerinte nincs ügy” – mondták az M1-en.

Sisak a földmunkák megtekintéséhez is! Fővárosvezető a Blahán – archív
   
Hozzátették: a Városháza eladásáról szóló egyeztetés részleteit már a rendőrség is vizsgálja. Az ügyben eddig befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával indult eljárás.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »