Karácsony szerint bringás forradalom zajlik Budapesten

Igazi bringás forradalom van Budapesten, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést – mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

A főpolgármester a Mol Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején sokan kezdték el használni a kerékpárjukat, ami – úgy tűnik – tartós változást hozott a közlekedésben.

Hírdetés

A Lánchíd majdani, felújítás utáni forgalmával kapcsolatban a főpolgármester közölte, az ügyben a nyáron elindul egy társadalmi párbeszéd. "Nem jelentettem be, hogy a Lánchidat lezárjuk", de felmerült az a szakmai javaslat, hogy a hídon buszsáv legyen – idézte fel, kiemelve: a kérdésben még nem született döntés, "mindenki szempontját figyelembe veszik majd".

A pesti alsó rakpart forgalmáról fontos vita bontakozott ki, amely arról szól, "hogyan tudunk egy élhetőbb, szerethetőbb és zöldebb Budapestet csinálni" – fogalmazott. Idejétmúlt hozzáállás, hogy egy történelmi belvárosban "a várost átszelő autópályák" vannak – jelentette ki. Minden változás okkal okoz félelmet és indulatot különböző társadalmi csoportokban, de ezt a vitát nem lehet megspórolni – mondta Karácsony.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »