Karácsony provokál: ismét kitűzte a szivárványos zászlót a Városházára

Karácsony provokál: ismét kitűzte a szivárványos zászlót a Városházára

Karácsony Gergely szerint ez kiállás az emberi méltóság, a szabadság és a szeretet mellett.

„Idén is, ahogyan a 2019-es önkormányzati választás után, Európa és a világ sok ezer városához hasonlóan, a Pride-hónap tiszteletére és idejére kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára” – írta Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

A főpolgármester úgy fogalmazott: kiállás ez a gyűlöletkeltés és megosztás minden formája ellen, egy összetartó társadalom, az emberi méltóság, a szabadság és a szeretet, a szabad szeretet mellett. Karácsony Gergely kiemelte: Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon vállalhatja véleményét, világképét, identitását.

Hírdetés

Néhány napja a főpolgármester, több baloldali politikussal együtt, üdvözölte az ötletet, hogy a magyar futballválogatott Németország ellen vívott Európa-bajnoki csoportmérkőzése idejére szivárványszínben világítsák ki a müncheni Allianz Arenát.

Az akciót a hazánkban elfogadott pedofilellenes törvény miatti tiltakozásnak szánták, amelyet azonban az Európa-bajnokságot szervező UEFA elutasított.

Karácsony Gergely akkor azt írta közösségi oldalán a gyermekek jogait védő pedofilellenes törvényről, hogy az homofób és gyűlöletkeltő, amely Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást váltott ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »