Karácsony Gergely száműzné a hajókat a belvárosi kikötőkből

Karácsony Gergely száműzné a hajókat a belvárosi kikötőkből

Karácsony Gergely a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Fővárosi Önkormányzat felülvizsgálta és módosította a Duna-parti Építési Szabályzatot. A főpolgármester szerint rend lesz a Duna-parton.

„Felülvizsgáltuk és módosítjuk a Duna-parti Építési Szabályzatot” – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester megfogalmazása szerint bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat végére ért a Fővárosi Önkormányzat.

Hírdetés

Karácsony Gergely arra is kitér a bejegyzésében, hogy az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucat oldalt tesznek ki, több partnerükkel is az utolsó pillanatig egyeztettek a módosításról.

„A szabályzat lényege viszont egyszerűen összefoglalható: Rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket” – írta.

A főpolgármester szerint az a cél, hogy a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsenek a folyó különböző célú használata közben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »