Karácsony Gergely "rákosdubajozva" visszaszólt Lázár Jánosnak

Karácsony Gergely "rákosdubajozva" visszaszólt Lázár Jánosnak

Budapesten egyetlen olyan fejlesztés sem történhet, amikor egy beruházó érdeke felülírja a budapestiek érdekét – jelentette ki Budapest főpolgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón. Ezen Lázár János szavaira reagált.

Karácsony Gergely a Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői, a rákosrendezői fejlesztésekről tartott tájékoztatójára reagálva úgy fogalmazott, „történelmi jelentőségű társadalmi párbeszédet folytatnak” a kormánnyal a területre tervezett beruházásról.

A főpolgármester egyetértett a miniszterrel abban, hogy Rákosrendező rendkívül értékes terület, és abban is, hogy nem feltétlenül lenne szükség még egy olyan magas épületre Budapesten, mint a MOL-torony.

Karácsony Gergely szerint a területen olyan beruházásokra van szükség, amelyek a budapestiek érdekét szolgálják. A főpolgármester a földalatti vasút meghosszabbítását, a vasúti fejlesztéseket, illetve lakóingatlanok építését említette.

Budapesten „lakásínség” van, és az ezen a területen felépíthető lakóingatlanokkal ez enyhíthető lenne, ezért a területen zöld beruházás keretében létrejövő lakóövezet megvalósulását támogatják, melynek keretében úgynevezett „természetközeli lakható, élhető területet hoznának létre” – mondta.

Hírdetés

A főváros ugyanakkor semmilyen olyan beruházást nem támogat, amely a világörökség részét képező Hősök tere, illetve az Andrássy út, valamint más világörökségi védelem alatt álló épületek látványát rontaná

– tette hozzá.

Hangsúlyozta, nyitottak a befektetésekre, de magas toronyházak esetleges felépítését elutasítják.

A főpolgármester szerint „joggal lehet félni attól, hogy a beruházó érdekei kerekednek felül”, ezért akarják, hogy a főváros beleegyezése nélkül semmilyen budapesti beruházás ne valósulhasson meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »