Karácsony Gergely programbeszéde: "trónfosztásra van szükség"

Karácsony Gergely programbeszéde: "trónfosztásra van szükség"

Nem leszámolásra, hanem elszámolásra, bosszú helyett jóvátételre van szükség – fogalmazott miniszterelnök-jelölti szűzbeszédében a főpolgármester.

Trónfosztásra van szükség – közölte Karácsony Gergely szombat délután miniszterelnök-jelölti programbeszédében Facebook-oldalán, hozzátéve, „ki is kell vontatni a trónszéket Magyarországról”, hogy ne uralkodjon, csak szolgáljon, aki hatalomra jut.

Szerinte a 2022-es kormányváltásnak a teljes ellenzéki összefogás a feltétele, ezért is gondolta úgy, hogy nekivág az előválasztásnak – olvasható a HVG összefoglalójában.

Szerinte a kiszolgáltatottság ma több millió ember sajátja, akiknek „jóvátétellel tartozunk”, hogy „a kevesek helyett a 99 százalékos többség javát szolgáljuk”.

Hírdetés

Úgy látja, a jelenlegi hatalom lélektani nyomása alatt összedőlt a demokrácia, összeomlott a harmadik köztársaság.

A „jogi erkölcsi és anyagi károkat” szeretné helyrehozni, de nem leszámolásra, hanem elszámolásra, bosszú helyett jóvátételre van szükség.

Megítélése szerint „a jelenlegi hatalom folyamatosan uszít és hergel”, szerinte nemcsak a békére, de a gazdaságra is rossz hatással van ez.

Programbeszédével életre hívta a 99 Mozgalmat, amely a pártok mellett szolgálná a változást Magyarországon.

Karácsony Gergely a Párbeszéd, az MSZP és az LMP jelöltjeként indul az előválasztáson.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »