Karácsony Gergely nem tudta megoldani, a katasztrófavédelemhez fordul szemétügyben

Karácsony Gergely nem tudta megoldani, a katasztrófavédelemhez fordul szemétügyben

Mára lényegében teljesen leállt a hulladékszállítás Budapesten – írta szerda későn este a budapesti városháza a hivatalos Facebook-oldalán. Ezért a főpolgármester a kormányhivatalhoz fordult segítségért.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a fővárosi kormányhivatal vezetőjéhez, Sára Botondhoz fordult, hogy tegye lehetővé a szükségellátást – olvasható a budapesti városháza hivatalos Facebook-oldalán.

Ezt azt jelenti, hogy amennyiben a kormányhivatal ehhez hozzájárul, a katasztrófavédelem fogja ideiglenesen ellátni a hulladékszállítási feladatokat.

Hírdetés

Mint arról az Infostart szerdán folyamatosan beszámolt, vadsztrájk tört ki kora reggel az Ecseri úti FKF-telepen. A kukások vagy nem mentek ki összegyűjteni a szemetet, vagy visszajöttek az utcákról. Ebből aztán szócsata alakult ki.

Az InfoRádiónak nyilatkozó szakszervezet szerint szó sem volt spontán sztrájkról, a főpolgármester-helyettes szerint azonban igen.

A végén kormánypárti politikusok is beszálltak az üzengetésbe. Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakcióvezető egyenesen úgy fogalmazott: „A cég a főváros tulajdonában van, minden felelősség a főpolgármesteré”.

Nyitókép: Facebook

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »