Karácsony Gergely nem beszél angolul

Karácsony Gergely nem beszél angolul

A Magyar Hírlap ismertette Fürjes Balázsnak, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárának a közösségi oldalán olvasható bejegyzését, amelyben reagált Karácsony Gergely Budapest főpolgármesterének az Economist című lapban megjelent interjújára.

A főpolgármester az angol lapnak lenézően nyilatkozott azokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Azokról, akik nem magasak és vékonyak.

Fürjes Balázs hozzátette, liberális körökben is jól ismert fogalom a body shaming, vagyis azoknak az embereknek a nyilvános megszólása, megalázása, akik az aktuális ideáltól, divattól eltérő testalkattal bírnak.

Kár, hogy a Magyarország miniszterelnöki posztjára lassan már tényleg bejelentkező főpolgármester éppen erre ragadtatta magát Orbán Viktorral kapcsolatban, amikor interjút adott”

Hírdetés

– olvasható bejegyzésben.

Az államtitkár kiemelte, nagyon nem jó, ha egy politikus lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Karácsony Gergely azóta kénytelen volt bocsánatot kérni ezért a megjegyzésért – írta.

Kár, hogy az Economist újságírójának mondta. Felteszem, magyarul, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem…”

– fogalmazott Fürjes Balázs.

Fürjes Balázs szerint egy vezető – legyen az vállalatvezető vagy egy ország miniszterelnöke -, ha otthonosan szeretne mozogni nemzetközi környezetben, hogy a lehető legjobban képviselhesse vállalata vagy nemzete érdekeit, nem spórolhatja meg a nyelvtanulást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »