Karácsony Gergely: mintegy 300 milliárd forint uniós pénzt kap Budapest

Karácsony Gergely: mintegy 300 milliárd forint uniós pénzt kap Budapest

Csupa olyan cél, amely a fővárost zöldebb és szolidárisabb várossá teszi – közölte a főpolgármester.

Az elmúlt négy év városdiplomáciai és brüsszeli lobbitevékenységének köszönhetően mostanra kirajzolódott, hogy a következő években nagyjából 300 milliárd forint értékben érkeznek európai uniós pénzek Budapestre – jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester az RTL-lel azt közölte: ez egy ekkora városhoz nem feltétlenül méltó összeg, a városnak sokkal több fejlesztésre volna szükség, „de ha onnan indulunk, hogy ebből a magyar kormány leginkább nullát akart adni, akkor fontos eredmény”.

Mint mondta,

  • a pénz több mint fele a közösségi közlekedés fejlesztésére érkezik,
  • Hírdetés

  • körülbelül 50 milliárdot a közterek klímatudatos átalakítására fordítanak, és
  • több mint 30 milliárd forintot a szociális kohéziót erősítő, valamint árvíz- és vízvédelmi beruházásokra költenek.
  • Csupa olyan cél, amely a fővárost zöldebb és szolidárisabb várossá teszi – összhangban azzal a városfejlesztési stratégiával, amelyet a Fővárosi Közgyűlés „Otthon Budapest” címmel elfogadott – jegyezte meg.

    A programok részben már zajlanak – például a troli- és villamosbeszerzésnél -, és a ciklus végéig kell ezekkel elszámolni. Minden projekt előkészített, a tervek megvannak már, közölte az Európai Parlamentben nyilatkozó főpolgármester. Karácsony Gergely reményei szerint „a következő főpolgármesteri ciklusában a beruházásokat be is tudják fejezni”.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »