Karácsony Gergely elvesztette a fonalat

Karácsony Gergely elvesztette a fonalat

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Karácsony Gergely a Városháza eladása körül kialakult mutyiban teljesen elvesztette a fonalat, miközben a fővárosi ingatlanspekuláció során Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnök bizalmasa is felbukkan.

Karácsony Gergely már akkor elvesztette a fonalat, amikor a Blaha Lujza téren zajló földmunkák szemléléséhez sisakot vett fel – archív

A városházi mutyit Bajnai bizalmasa szervezhette. A főpolgármester azzal igyekszik cáfolni a Városháza eladásának szándékát, hogy tervpályázatot hirdetett a telken található park megújítására

A városházi ingatlanmutyi során Karácsony Gergely teljesen elvesztette a fonalat, erre utal, hogy az Anonymus-videóra reagálva elődje, Tarlós István nevét kezdte emlegetni, miközben a nyilvánosságra került felvételen egyértelműen elhangzik, hogy Karácsony Gergely megválasztását követően, 2020-ban indult az a XXII. kerületi ingatlanügylet, ahol korrupciógyanú is felmerülhet. A Városháza eladási szándékát és a budatétényi ügyletet Berki Zsolt neve köti össze, aki mindkét mutyiban érintett volt.

Céges érdekeltsége és hanghordozása alapján feltételezhető, hogy Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezér hallható az említett rejtélyes felvételen, aki a miniszterelnöki székben Gyurcsány Ferencet követő Bajnai Gordon közeli bizalmasának tekinthető, hiszen Gansperger saját maga ismerte el korábban, hogy már 2001 előtt, az ÁPV Zrt. vezetőjeként üzleti kapcsolatba került Bajnaival, majd a későbbi baloldali miniszterelnököt váltotta a Wallis élén. Gansperger Bajnaival együtt kulcsszerepet játszott a Hajdú-Bét ügyében, a gazdák kisemmizésében.

Hírdetés

Miután Bajnai Gordon miniszter lett, az ekkor még Gansperger vezette Wallis kiváló pozícióba került az állammal való üzletelésben. 2006 júliusában a 168 Órában jelent meg interjú a frissen pozícióba került fejlesztési miniszterrel, Bajnai Gordonnal. Már a nyitókérdésnél előkerült a korábban a fideszes hátországban tevékeny, ám onnan már az évezred elején elszakadt üzletember – írta a Magyar Nemzet. Így hangzott el Bajnaitól a mondat: „Gyula remek munkaerő.”

A támadásokra válaszul Karácsony Gergely tegnap bejelentette, hogy a Fővárosi Önkormányzat tervpályázatot ír ki a az V. kerületi Városháza park megújítására, és a beérkező pályaműveket jövő tavasszal bírálják el.

A napvilágra került, gyanús ingatlanügyek tisztázása érdekében Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójától, Barts J. Balázstól kért tájékoztatást.

Karácsony Gergely mindent tagad a Városháza eladásának ügyében. A főpolgármester senkit nem ismer és semmiről sem tud. Érdekes, hogy a tudta nélkül akarják eladni Budapest egyik legértékesebb ingatlanát, egyben munkahelyét – írja Facebook-bejegyzésében Bohár Dániel.

Sütő-Nagy Zsolt


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »