Karácsony Gergely elmondta, mennyire tud angolul

Karácsony Gergely elmondta, mennyire tud angolul

Budapest főpolgármestere reagált Fürjes Balázs összevetésére, miszerint Orbán Viktor jól beszél angolul, ő meg nem.

Az ügy előzménye, hogy Karácsony Gergely interjút adott az Economistnak. A hírt egy bocsánatkérés kíséretében osztotta meg a Facebookon.

„A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna” – írta többek között Karácsony Gergely.

Azt mondta, hogy ő magas és vékony, Orbán Viktor viszont alacsony és kövér.

Fontos is, hasznos is, megtisztelő is olyan jelentős orgánumnak nyilatkozni, mint a világszerte befolyásos The… Közzétette: Karácsony Gergely2021. május 7., péntek

Hírdetés

Több kritika is érte a megjegyzéséért. Ahogy azt az Infostart is megírta, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt vetette fel, hogy az is különbség köztük, hogy Orbán Viktor jól beszél angolul, Karácsony Gergel viszont nem.

Erre reagált szintén a Facebookon a főpolgármester: „Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam, mert szerintem tanulni, fejlődni soha nem késő, másokat meghallgatni mindig muszáj. Ezt a politikában is erénynek gondolom, nem hátránynak. A hirtelen támadt érdeklődésre reagálva így aztán készséggel elismerem, hogy a miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb, mint az enyém,

legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.

Ezért én dolgozom is angolomon folyamatosan. A miniszterelnök úr újsütetű kínaiját és oroszát viszont nem tervezem behozni.”

Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam, mert szerintem tanulni, fejlődni soha nem késő,… Közzétette: Karácsony Gergely2021. május 10., hétfő


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »