Karácsony Gergely Brüsszel hangján énekel

Karácsony Gergely Brüsszel hangján énekel

Micsoda véletlenek vannak!

Ha farsang, akkor jelmezbál, ha Karácsony Gergely, akkor habverő. A főpolgármester müncheni útján tett kijelentései kapcsán jutott ez eszembe.

A mi jó KariGerink ugyanis brüsszeli nyilatkozata alapján leginkább a habverőre hasonlít. Nem mond semmi konkrétumot, de amikor beszél, akkor mondandóját egy brüsszeli tisztségviselő habveréseként – énekeként – is föl lehet fogni.

A baj csak az, hogy KariGeri nemcsak a keresztény ünnepkör bálozós időszakában mond brüsszelita kioktatásokat, hanem valószínűleg akkor is, amikor megbízói erre kérik. Egy ideig ugyanis a vele munkaviszonyban lévő és a jelek szerint most is szoros kapcsolatot ápoló Korányi Dávidnak ugyanis meglehetősen közeli nexusa van a guruló dollárokhoz. Már a rendezvény elnevezése, amelyen Karácsony részt vett, szemen szedett provokáció. Mi az, hogy Városok a jogállamiságért konferencia? Ezzel azt akarják mondani a résztvevők, így a mi főpolgármesterünk is, hogy Magyarországon nincs jogállamiság? Nincs demokrácia? Ne már!

Hát akkor, hogy a fészkes fenébe lett Karácsony Gergely a főváros első embere? Annak a több mint 350 ezer embernek (50,86%) talán pisztolyt szegeztek a halántékához, hogy Karácsonyra szavazzon? Akkor, hogy a fészkes fenébe jött ki a matek a tavalyi parlamenti választáson, hogy több, mint 3 millió hatvanezer ember (54,13%) a Fidesz–KDNP mellett voksoljon. Kirendelték talán Gyurcsány szemkilövető fekete seregét?

Milyen alapon mond olyat a főpolgármester Brüsszelben az ominózus konferencián, hogy „a jogállamiság védelmében létrehozott eszközök gyengék, alkalmazásuk lassú”.

Az előbb már tisztáztuk, ha nem lett volna a választás, akkor föl lehetne vetni bizonyos jogállamisági problémákat. De van, nem is akármilyen. S mint látjuk, Karácsonyt kisebb arányban választották meg főpolgármesternek, mint a Fidesz–KDNP-t kormányzó erőnek, Karácsony mégis olyat tud mondani, hogy szerinte „Budapest, valamint az európai városok legtöbbje jobban megfelel a jogállamiság és a demokrácia elvárásainak, mint a központi kormányzatok. Azokban az országokban, ahol a jogállamiság és a demokrácia hiányokkal küzd, a fővárosok a jogállamiság szigetét jelentik”. Tehát ahol kisebb felhatalmazással választottak meg valakit, mint a központi kormányzatot, az már Karácsonynál maga a jogállamiság szigete. Ha még kisebb arányban szavaznak rá, akkor még nagyobb az a sziget. Hagyjuk már Ibolykát!

Hírdetés

Eközben a nagyobb arányban megválasztott központi kormányzatban – Budapestre utalva – szerinte „hibrid rezsim” jöhet létre az Európai Unión belül. Karácsony Gergely úgy vélekedett, Magyarország nagyon messze áll azon elvárások megvalósításától, amelyeket az Európai Unió a csatlakozni váró országoktól is elvár.

Hát, így van ez, kérem szépen. Ezt a szöveget akár Ursula von der Leyen bizottsági elnök vagy az Európai Parlament bármely korifeusa is mondhatta volna. Nekik legalább nem kell úgy tenniük, mintha fontos volna számukra a magyar nemzeti érdek. Elvben Karácsonynak nagyon fontosnak kéne hogy legyen, de a gyakorlatban még soha nem beszélt, intézkedett úgy, hogy ezt a budapestiek észrevehették volna. Fölfestette a mindenki által utált, forgalomlassító biciklisávokat, zöldítésnek nevezve a felújítás gyanánt lebetonozott Blaha Lujza teret, kizárta az autósokat a nagy nehezen felújított Lánchídról. Mi ez, ha nem a választók látványos lesajnálása?

Mint ahogy az is erre hajaz, hogy a guruló dollárokkal kapcsolatban azt bírta mondani, hogy nem tud arról, hogy a baloldal külföldi finanszírozása sérti a jogállamiságot, és hogy jelenleg is vizsgálat folyik az ügyben. Ettől függetlenül véletlenül éppen tavaly februárban, a kampány idején találkozott Münchenben Alexander Sorossal. A randi után nem sokkal pedig megindultak a dollárok Budapest felé. Micsoda véletlenek vannak!

John Boyne ír származású író szerint „jó jelmezben annak érzed magad, akit el kell játszanod”. Karácsonynak sajnos ehhez még farsangra sincs szüksége.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarhirlap.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »