Karácsony Gergely: "A f@sznak hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre"

Karácsony Gergely: "A f@sznak hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre"

Exkluzív hanganyag-részlet került a Hirado.hu birtokába: ebben Zugló polgármestere, Karácsony Gergely a párbeszédes miniszterelnök-jelöltségére utalva arról beszél, „alapvetően az az érzésem, hogy a f@sznak hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.” Mint korábban megírtuk, Karácsony most egy másik párt, az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehet. Az érintettek először tagadtak, majd az MSZP elnöke szombaton mégis Karácsonyt ajánlotta első embernek. A hangfelvételen Karácsony keresetlenül azt fogalmazza meg, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltsége sem hiányzott neki.

„Alapvetően az az érzésem, hogy a f@sznak hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib@szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok”

– fogalmaz egy zárt ülésen Karácsony Gergely, akiről szombaton Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, az elnökség és a választmány figyelmébe ajánlja, mint miniszterelnök-jelöltet.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/367298702&color=%23c8290c&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Tagadták, hogy Karácsony lenne az MSZP miniszterelnök-jelöltje, majd bejelentették, hogy mégis

Hírdetés

Egy ideje pletykáltak már arról baloldali körökben, az MSZP Karácsonyt kéri fel listavezetőnek. Az érintettek tagadtak, de azt elismerték, voltak személyes egyeztetések.

A napokban az Index adott hírt arról, Karácsony Gergely átejtette szövetségesét, vagy ahogyan a hírportál fogalmazott, „Karácsony Gergely pofára ejtette az Együttet, és lepaktált az MSZP-vel”. Az Index vonatkozó cikkében az állt, Karácsony Gergely bejelentette, hogy vállalná az összefogás miniszterelnök-jelöltségét, csak éppen a Párbeszéden és az MSZP-n kívül senki nem akar közös listát. A Párbeszéd nagy szövetségese, az Együtt máris jelezte, ebből nem kér.

Másnap reggel Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke élő adásban rúgta ki Karácsony Gergelyt: az Együtt választmányi elnökének elmondása alapján Karácsony lépése miatt az Együtt és a Párbeszéd szövetsége véget ért. Szigetvári úgy fogalmazott, „a langyosokat kiköpi a Jóisten, ez történt Karácsony Gergellyel is”. Az Együtt hamarosan új miniszterelnök-jelöltet nevez meg. Szigetvári szerint Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt–Párbeszéd-lista bejut a parlamentbe, ezért keresett más megoldást. Az Együtt továbbra is önálló listát akar, de minél több demokratikus erővel koordinációra törekszik az egyéni választókerületben.

Karácsony Gergely 2012-ben egy Debrecenben tartott lakossági fórumon még így fogalmazott a szocialistákról: „jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”, illetve „azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik seggéből az összefogást”.

(Híradó nyomán)

Korábban írtuk: Kispártok nagy összeborulása: Karácsony felajánlkozott, Molnárnál nyitott kapukat dönget


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »