Karácsony egyre pimaszabb

Karácsony egyre pimaszabb

Karácsony: Alkalmazzon a kormány inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba

A főpolgármester szerint itt az ideje, hogy ne csak a kormánynak legyenek javaslatai a fővárosnak.

Hírdetés

Van ennek a kormánynak 300 darab államtitkára, helyettes államtitkára, kormánybiztosa, miniszteri biztosa, ki tudja mi még, soha ennyi pénzébe nem került az adófizetőknek az állami vezetők, mint a mostani kormány idején. Ebből a 300-ból, aki szembejön, annak mind van egy jó ötlete, hogy a fővárosnak mit kellene csinálni, aki szembejön az azonnal elkezd érteni a fővárosi költségvetéshez. Most éppen a kormányszóvivő irodájának szóvivője, vagyis – ha jól értem– a kormányszóvivő szóvivője érezte feladatának, hogy megszakértse Budapest iparűzési adóból származó bevételeit. Hát, nem sikerült – kezdte hétfői Facebook-posztját Karácsony Gergely.

A főpolgármester arról írt, a kormányszóvivő szóvivője összehasonlította a város szeptember 30-ig beérkező tavalyi és idei bevételeit és megállapította, hogy az idei alig valamivel kisebb. Karácsony szerint azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a cégek egy részének tavaly év végén még egy körben kellett még adót fizetni, amit idénre már eltörölt a kormány. Ha így nézzük, máris 40 milliárddal kevesebb bevétele van a városnak. A szóvivők szóvivőjének az is lekerülte a figyelmét, hogy a közösségi közlekedés jegybevétele a felére csökkent, de az is, hogy a drámain csökkenő bevétele ellenére a kormány idénre a több, mint a kétszeresére, jövőre, pedig több mint a háromszorosára emelte a Fővárosi Önkormányzat által befizetett adót – fogalmazott.

Hozzátette, itt az ideje, hogy ne csak a kormánynak legyenek javaslatai a fővárosnak, hanem ők is tegyenek javaslatot a kormánynak. Minek ennyi szóvivő, ha úgysem mondanak igazat? Alkalmazzanak inkább papagájokat, azok sokkal cukibbak, és nem kerülnek olyan sokba – zárta a bejegyzést.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »