Karácsony bosszúját már a kutyapárt sem hagyta szó nélkül

A kritikus állapotban lévő Béla király út elhalasztott felújítása miatt már a Magyar Kétfarkú Kutyapárt is szót emelt. A MKKP hegyvidéki szervezete a tőlük megszokott módon látványos akcióval állt elő, hogy rámutasson: a főpolgármester politikai alapon dönti el, melyik kerületben hajt végre felújításokat. Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly lenullázta a jobboldali vezetésű kerületek már eldöntött útfelújításait, ezért a szóban forgó útszakasz égetően szükségessé vált rekonstrukciója és az elöregedett vízcsövek cseréje a következő választási ciklusra tolódott át.

Figyelemkeltő plakátokkal tette nyilvánvalóvá a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, hogy a főpolgármester nem kíván költeni a Béla király út rendezésére. Az okot is megnevezték: a kerület fideszes vezetése miatt bünteti Karácsony Gergely a Hegyvidéken élőket.

A főpolgármester azzal indokolta döntésének okát, hogy az előző években szerinte túl sok támogatást kaptak a kormánypárti vezetésű kerületek, és azt tartja igazságosnak, hogy ebben a ciklusban egy forintot sem kapnak útjaik felújítására.

Igaz, a Hegyvidékre ez nem teljesen igaz, ugyanis néhány új tétel bekerült a XII. kerületi felújítási listába.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Karácsony Gergely a kerülettől hárommilliárd forintot vont el. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben.

Hírdetés

A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra. Az említett úton történetesen Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök villája áll, s az utóbbi időben többször látták együtt a főpolgármesterrel.

Lapunk korábban arról írt, hogy alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely négyszemközti tárgyalást folytatott az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal. Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója és szövegírója mindvégig Karácsonyt támogatta, sőt a kampányba is beszállt, és egyértelműen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje mellett kardoskodott.

Mini ismert, a ciklus végéig Karácsony Gergely egy fillért sem hajlandó áldozni azoknak a főutaknak a rendbetételére, takarítására, amelyek kormánypárti polgármesterek kerületében vannak.

A XVI. Kerület, Rákosmente, Soroksár és Csepel is súlyos elvonásokkal szembesült, mert a főpolgármester visszavonta a korábbi megállapodásokat, és kivette a költségvetésből a felújításokra tervezett forrásokat.

Kovács Péter, a Kertváros polgármestere korábban lapunknak úgy nyilatkozott: Karácsonynak olyan közutakat sikerült most lehúznia a fejlesztési listáról, amelyeknek a rekonstrukciójára már kész terveik voltak. Karácsony a különleges jogrend adta jogával élve, a Fővárosi Közgyűlés helyett, a korábban megígért egyeztetések nélkül hozott egy személyben döntéseket.

Korábban is a főváros gondatlanságát kritizálta a kutyapárt

Az Apor Vilmos tér karbantartása Budapest feladata lenne, ám a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem foglalkozik vele. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ezt elégelhette meg, amikor aktivistái lefestették a főváros helyett az ócska padokat. Nem ez az első ilyen akció, korábban ugyancsak a főváros kezelésében lévő kopott és elhanyagolt zebrákat festették újra. Kovács Gergely, a kutyapárt elnöke erős fricskát mutatott a fővárosi ellenzéki összefogásnak ezzel, nem véletlen, hogy az MKKP nem állt be a baloldali összefogásba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »