Karácsony azt állítja, Szél Bernadett bejelentkezett, hogy nagyon szeretne összefogni velük

Karácsony azt állítja, Szél Bernadett bejelentkezett, hogy nagyon szeretne összefogni velük

Karácsony Gergely a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában azt mondta, hamarosan lesz megállapodás az MSZP-Párbeszéd és az LMP között, azonban előtte még megnézik, hogy „milyen jelöltek vannak a placcon”, vagyis, hogy kiknek sikerül egyáltalán összegyűjteniük az ajánlásokat.

A csütörtök délelőtti adatok szerint a 106 választókerület közül az LMP-nek egyelőre 36 jelöltje van, vagyis az ország nagyjából kétharmadán még nincs. És még az összes MSZP-s sem végzett az aláírásgyűjtéssel.

Korábban elutasították az együttműködést

Az elmúlt években az LMP képviselői az együttműködés lehetőségét kategorikusan elutasították – mert, mint fogalmaztak – az LMP éppen azokkal a pártokkal szemben jött létre, akik korábban már eljátszották a szavazók bizalmát.

„Beteg gócok vannak az MSZP-ben (…), ezt ők is tudják magukról, (…) hát miniszterelnök-jelöltet sem maguk közül választottak” – alig néhány hete még így vélekedett az MSZP-ről és Karácsony Gergelyről az LMP társelnöke. Egykori párttársa, Karácsony Gergely ellen azzal érvelt, hogy elárulta az LMP-t, és szerinte miatta nincs visszaút köztük és a szocialisták között. És azt is megjegyezte, hogy az MSZP amúgy is egy beteg párt, ezért nem fognak össze velük.

Hírdetés

Az LMP kereste meg őket

Karácsony Gergely csütörtökön már erről beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Azt mondta: hétfőn az LMP jelentkezett be az MSZP-Párbeszéd pártszövetségnél azzal a céllal, hogy a lehető leggyorsabban megegyezzenek az együttműködésről.

Szél Bernadett néhány órával később viszont már arról beszélt, hogy nem is elsősorban az LMP-nek van szüksége az együttműködésre, és bár ő mindenre nyitott, úgy nehéz lesz egyeztetni, ha a többi baloldali párt egyébként nem áll szóba egymással.

Szél Bernadett úgy fogalmazott: „Háborúban is beszélnek az ellenségek egymással, mi legrosszabb esetben is csak ellenfelek vagyunk – azt gondolom. A magam részéről hozzáteszem, hogy kicsit korlátozza a lehetőségeket az, hogy egymással kevéssé állnak szóba. Meglátjuk, hogy a következő hetekben mit sikerült letenni az asztalra.”

Hozzátette: értékközösséget azért ma sem vállalna a többi baloldali párttal, de valamilyen együttműködést mégis tető alá fognak hozni.

(M1 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »