Karácsony: Azért, mert a kormány megbolondult, ne a budapestiek szívjanak

„A segítő kezünket próbálják letörni, nehogy már azt gondolja egy választópolgár, hogy a válság alatt az önkormányzatok többet tudtak segíteni, mint a kormány” – mondta Karácsony Gergely a Klubrádiónak, akit az iparűzési adóval kapcsolatos legújabb kormányzati intézkedésről kérdeztek.

A főpolgármester szerint ez azért egy határ átlépése, mert lehet, hogy az állam valamit kompenzál majd az elvett pénzből, de onnantól, hogy az önkormányzatok mennek kuncsorogni a kormányhoz, elveszik az önkormányzatiság lényege. Szerinte ez arról szól, hogy a lakók önmagukat kormányozzák a polgármesteren keresztül, nem pedig arról, mint a tanácsrendszerben, hogy a településvezetők felmennek a pártközpontba pénzt szerezni. Úgy gondolja, hogy az iparűzési adó az utolsó, amit egy válságban csökkenteni kellene, mert a cégek a bevétel alapján fizetik, és akinek nincs bevétele, nem is tud fizetni.

Karácsony szerint ma 3 millió ember él olyan településen, ahol ellenzéki a vezetés, és az oktatási, járványügyi, gazdasági adatokat látva azt valószínűsíti a kormány céljának, hogy ezeknek az önkormányzatoknak befogják a szájukat a választási kampányban.

Hírdetés

Azért, mert a kormány megbolondult, ne a budapestiek szívjanak

– mondta.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »