Kara- Csun ünnepe

Kara- Csun ünnepe

A turáni népek hitvilágában december 21-e a megújulást és az újjászületést jelképezte. Ilyenkor fordul a sötétség világosságba, mert a sötétség soha sem győzedelmeskedhet a fény felett. Őseink ezt a változást spirituális szertartásaikkal is segítették. Ezen az éjszakáján a hegygerinceken tüzeket gyújtottak, táncoltak és melegedtek, így várták a hajnalt, az első napsugarak éltető erejét.

Ami pedig a holnap műsorát illeti, 17:30-tól egy előadást hallgathatnak meg a résztvevők : Család és rendszerállítás a tér-idő metafizikai megközelítésében címmel. Hét órától Tündér Nóri előadása következik  a Magyar Tündériségről. Este kilenckor pedig kezdetét veszi a Szertűz meggyújtása a Záhonyi Dobosok ill. Tündér Nóri vezetésével, ezzel bekapcsolódva a világszerte tartott Fényláncba. A kelő napot végül másnap reggel 7:30-kor köszöntik az egybegyűltek.

Hírdetés

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy az ünnepet saját készítésű ételekkel és italokkal tiszteljék meg. Hozzanak magukkal kedves történeteket, emlékeket, verseket, imádságokat, mindent, ami emeli ennek az áldott ünnepnek a hangulatát.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »