Kaposvár központja: "Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Kaposvár központja: "Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Június 3-án éjjel mintegy 15 fiatal szorgoskodott csendben a kaposvári főtéren. A Jobbik kaposvári alapszervezete és ifjúsági tagozata a szégyenletes trianoni diktátum aláírására emlékezvén tartott flashmobot a Kossuth téren. Szorgos kezük nyomán hamarosan apró mécsesekből kirajzolódott az egykori Magyarország körvonala. Középen a gyalázat dátuma: 1920.

A lengedező szellő és a tér fölött keringő drón néha megtréfálta az ifjakat, de végül éjjel egy órára csodálatosan kirajzolódott az élőkép. Virradatkor várta a meglepetés a kaposváriakat.

A közel 300 mécsesből még pislákolt pár, de a krétával felrajzolt határvonal, és a „Nem, nem, soha!”, valamint a „Hiszek Magyarország feltámadásában!” feliratok egyértelműen minden helyi lakos tudtára adták, hogy a kaposvári Jobbik és ifistái szívükön viselik az elszakított területek, illetve honfitársaink sorsát.

Hírdetés

A Fidesz egyik holdudvarának tekintett Kaposváron a Jobbik számára ugyanis fontosabbak csonkahonon túli testvéreink, mint a helyi cigányság felzárkóztatásának meddőnek látszó kísérlete. A mécsesekkel emlékezni és nem ünnepelni érkeztek Kaposvár főterére, ahol az öngyújtók szikrái, amelyek a mécseseket meggyújtották, egyúttal a jövő reményének szikrái is voltak.

A Jobbik kaposvári alapszervezete és ifistái ma koszorúzással folytatják a megemlékezést a Berzsenyi-parkban, a Trianon emlékműnél.

(TLT)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »